Zavřít reklamu

81xBKDH+B3L
Livescribe, firma kterou můžeme znát díky jejich práci na chytrých perech pro Mac a Windows. Nyní se společnost vytasila s dalším trumfem ve světě chytrých propisovaček a jedná se o Echo Smartpen 8 GB. Společnost je ve správný čas na správném místě, za měsíc totiž končí prázdniny a studenti se vrací do škol. Tím pádem je ten pravý čas zakoupit si chytré pero. Pokud jste o fenoménu chytrých per nikdy neslyšeli a zajímá vás, co to vlastně chytrá pera jsou a co všechno umí, tak pokračujte ve čtení.

Echo Smartpen má ve jménu „8 GB“, což indikuje, že pero má nějakou vlastní paměť. Tuhle paměť můžeme využít například na zaznamenávání mluveného slova při tvoření poznámek. Pero ale dokáže zaznamenat i to, co si napíšete a všechno si to potom můžete prohlížet ve vašem počítači. Princip je vlastně velice jednoduchý: Všechno, co si napíšete nebo nakreslíte, pokud se jedná o doprovodné náčrtky, Echo Smartpen zaznamená, a uloží do vnitřní paměti. Livescribe má i vlastní aplikaci na převod vašeho psaného záznamu na text.

pen_full

Jak můžete vidět na obrázku k peru se dodává i speciální blok Smartpen Portfolio. Pro spojení s počítačem se používá klasický microUSB konektor. Ve vašem počítači si pak, jak už jsem zmínil, můžete prohlížet a upravovat vaše poznámky, převádět je na text, sdílet na internetu v PDF. Zajímavá je funkce, kdy si můžete v počítači přehrát náčrtky ve vašem bloku, přesně tak jak byly vytvořeny. Tím se myslí, že se vám přehraje postup kreslení. Teď musíme přistoupit k té méně radostné informaci. Zřejmě chápete, že gadget v podobě chytrého pera Echo Smartpen nebude levný. Cena je nemalých 200 dolarů. V balení dostanete pero Echo Smartpen, 2 přídavné tuhy, kabel pro spojení s počítačem, sluchátka pro poslech poznámek a speciální blok Smartpen Portfolio, přičemž všechny zmiňované funkce na žádném jiném bloku nefungují a musíte si tak vystačit s tímto. Pochopitelně se dá dokoupit čtyřdílný pack bloků formátu A5 za 20 dolarů. Pero Echo Smartpen není pro každého, ale pokud se jej naučíte používat, rozhodně by mohlo fungovat jako skvělá učební pomůcka.

livescribe-echo-xl

Dnes nejčtenější

.