Zavřít reklamu

fuelbandPokud jste majitelem Nike FuelBand, který jste si koupili v prodejne Nike nebo Apple Store kdekoli na naši planetě mezi 19. 1. 2012 a 17. 6. 2015, pak máte nárok na to, aby vám Nike vrátil nějaký ty peníze zpět. Pokud přijdete do prodejny Nike, máte možnost získat buď 15$ v hotovosti nebo 25$ v dárkovém poukazu na nákup produktů Nike.

Právě s tímto způsobem urovnání sporu totiž Nike a Apple souhlasili s tím, že se tak vyhnou hromadné žalobě, kterou na společnosti podali zákazníci zastoupeni advokátkou Carolyn Levin. Uživatelé totiž společnosti, které vyvinuli FuelBand  (Nike a Apple) zažalovali za to, že náramek spálené kalorije a kroky neměří přsně a celkově jej nelze považovat za adekvátní sport tester.

Apple i Nike o tomto problému věděli a přesto náramek stále prodávají ve svých obchodech. Zákazníci mají možnost uplatnit nárok na dárkové kupóny nebo vrácení hotovosti až do 4. 1. 2016. Obě společnosti by tato kauza mohla stát maximálně 2,4 miliona dolarů, což jsou v těchto číslech skutečně drobné. Problém je v tom, že i když je možné reklamovat Fuelband zakoupený kdekoli na světě, musíte jej donést do prodejny v USA.

nike-fuelband

*Zdroj: bgr.com

Dnes nejčtenější

.