Zavřít reklamu

fb-400x400
Japonskou Firmu Nintendo nedávno potkala tragická událost, kdy po dlouhém boji s rakovinou zemřel CEO Satoru Iwata. Skutečně velká škoda, jelikož to byl člověk, který stál za vývojem například řady Nintendo DS nebo Wii. Je ale úctyhodné, že i přes tuto událost Nintendo stále pracuje. Právě nedávno si totiž patentovali takzvaný sleep tracker, který funguje jako dok pro váš mobilní telefon, jinými slovy jde o chytrý sledovač vašeho spánku. Mělo by se jednat o dok, do které zasunete svůj telefon.

Dok by měl vypadat jako klasický digitální budík, akorát nebude mít vlastní displej. Displej bude pochopitelně na vašem iPhonu, který vložíte do doku. Sleep tracker bude ale mít vlastní reproduktory a senzor s mikrofonem, jenž bude sbírat zvuky spánku a vaše pohyby při spaní. Podle toho jednoduše zjistí jak se vám spalo. To vše zaznamená do jednoduchého schématu skóre a budete tak moci kontrolovat, zda-li jste splnili vaši denní normu.

nintendo-qol-device

Nehledejte v tomto nápadu žádnou spojitost s hrami ani s ostatními produkty firmy Nintendo. Tedy alespoň prozatím není ohlášena žádná kompatibilita například s Nintendem 3DS. Pravděpodobně půjde o novou řadu výrobků Nintendo’s Quality of Life. Nintendo zatím ale pracuje pouze se schématy a  tedy vůbec nevíme jak bude produkt ve finále vypadat a například, jestli se změní nějaké funkce. To co víme ale je, že Nintendo není první v odvětví chytrých sleep trackerů. Pokud se jedná o chytrý dok a sleep tracker, tak to je skutečně unikát, ale sleep trackery už tu dávno byly. Například firma Withings, kterou můžeme znát díky povedeným „chytrým“ hodinkám Activité nebo firma Beddit, která společně s společností Misfit představila právě zmiňovaný sleep tracker s jednoduchým názvem Misfit Beddit Sleep Monitor. Chytré sleep trackery nebo, chcete-li, monitory spánku jsou zajímavým odvětvím elektroniky. Doporučil bych takový monitor spánku těm, co například používají nějakou aplikaci na zlepšení spánku. Tak třeba já používám aplikaci Sleep Better, kterou mohu jen doporučit. Tyto aplikace ale mají jeden výrazný nedostatek, nejsou tolik přesné. Pokud se tedy pídíte po kvalitě svého spánku natolik, že vám aplikace na spaní nestačí, rozhodně se zaměřte na sleep trackery.

nintendo-sleep-tracker

Dnes nejčtenější

.