Zavřít reklamu

Apple Music iconHudební stránka Hits Daily Double cituje zdroje z nahrávacích společností a informuje nás jako první ohledně čísel z Apple Music. Podle zdrojů má nová streamovací služba od Applu už 10 milinonů odběratelů. Apple Music neběží ještě ani měsíc, ale už začíná nabírat na popularitě. Samozřejmě, že za takto vysoká čísla může především tříměsíční zkušební doba zdarma. Rozhodující bude, jak si povede služba na začátku října.

Zdroje uvnitř nahrávacích společností trdí, že data pocházejí přímo od Applu.  Hits Daily Double uvádí, že jak společnosti, tak Apple jsou z rychlého nárůstu opravdu překvapeni a ani jedna strana nic podobného nečekala. Podle informací jsou čísla u některých skladeb tak vysoká, že se dokonce rovnají už i populárnímu Spotify. Mezi ně patří zejména hip-hopové tituly. Jen pro srovnání, Spotify má v současné době 75 milionů odběratelů, a tak má Apple stále co dohánět.

I když se někomu může zdát, že 10 milionů je už celkem vysoké číslo, tak na druhou stranu bychom se mohli divit, že není ještě vyšší. Spousta uživatelů totiž aktualizovala systém na iOS 8.4 a jakmile viděli změněnou ikonu aplikace Hudba, klikli na ní. Okamžitě jim byla nabízena Apple Music, včetně tříměsíční zkušební doby zdarma. Díky tomu mohla spousta uživatelů autmaticky službu ihned vyzkoušet. Jenže právě způsob registrování, kdy si někteří uživatelé nebyli jistí, zda se jim doopravdy něco z účtu nestrhne, mohlo mít vliv na koncové číslo odběratelů. Nepomohli tomu ani problémy, které Apple Music zpočátku doprovázely a některé dokonce přetrvávají do teď. Pár veřejně známých osobností se nechalo slyšet, že by službu raději označili štítkem beta.

Hits Daily Double ještě dodává, že některé nahrávací společnosti chtějí, aby Apple čísla ohledně odběratelů zveřejnil, což by podle jejich mínění mělo vliv na ostatní  uživatele, aby se do Apple Music přihlásili a vyzkoušeli ji. Apple ale prozatím čísla zveřejnit nechce a Tim Cook se jen zmínil, že odběratelů jsou už „miliony.“

650x245xapple_music1-650x245

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.