Zavřít reklamu

dm360-black
Moc často na LsA nepíšeme o méně známých značkách čínského původu. Důvod je nasnadě – mnohdy nedokážou tolik zaujmout. To ale neplatí o všech čínských značkách. Jako například firma Xiaomi, která nám ukázala, že i čínská firma dokáže konkurovat věhlasnějším gigantům. Neříkám, že značka Zeaplus bude mít stejnou budoucnost jako Xiaomi, ale rozhodně by na ní mělo být pohlíženo jinak, než na tuctovou čínskou značku. Stojí totiž za, na první pohled, stylovými a elegantními hodinkami Zeaplus Watch DM360. Co vše mohou Zeaplus Watch nabídnout mimo skvělý design? Pokračujte ve čtení a dozvíte se.

Pokud vám hodinky ustavičně něco připomínají, tak jste na správné stopě. Autoři se zde nechali značně inspirovat chytrými hodinkami Motorola Moto 360. Jak můžete vidět, tak i ve jménu se tato inspirace projevila. Každopádně se tým designerů vyšvihl a Zeaplus Watch vypadají opravdu skvostně. Něco jako kombinace Alcatel Onetouch Watch a Motorola Moto 360. Hodinky jsou vyrobeny z nerezové oceli a pásek potom z kůže, což je skvělá kombinace, ale přijde vám ještě lepší až vám prozradím cenu hodinek.

zeaplus-dm-360-750x400

Cenu si necháme až na konec a pojďme se podívat co hodinky všechno umí. Mimo ukazování času ještě zvládnou měřit vaše kroky, tepovou frekvenci a do třetice je tu monitoring spánku. Hodinky mají i funkci podobnou Apple Watch, kdy pokud dlouho sedíte, například v kanceláři, tak vás upozorní, že by bylo dobré se zvednout a začít se hýbat. Konektivita je závislá na Bluetooth. Tím se přidá hned několik možností – například ovládání hudebního přehrávače na vašem telefonu nebo notifikace příchozího hovoru a SMS zpráv.

Hodinky mimojiné splňují normu IP53 a to značí voděodolnost, prachuodolnost, odolnost vůči potu. Jelikož jsou hodinky z Číny, tak nečekejte českou lokalizaci, tedy popisky ikonek atd. jsou v angličtině. Baterie se drží na 320 mAh, což zaručuje dva dny klasického používání. Není to nic světoborného, ale vejde se do lehkého podprůměru. Nabíjí se pak podobně jako Apple Watch, tedy magnetickým dokem.

Celou dobu jsem mluvil o ceně, tak tedy kolik stojí hodinky, které vypadají naprosto skvostně, jsou z prémiových materiálů a k tomu umí notifikace příchozích hovorů, počítat kroky, ovládat hudební přehrávač a jsou vodotěšné? Cena vás překvapí a nadchne, stejně jako celé hodinky, činí 79 dolarů, což při dnešním kurzu dolaru ke koruně je asi 2 000 korun. Fantastické.

Hodinky se prodávají ve zlaté, tmavě šedé a stříbrné barvě, přičemž pásek zůstává stejný. Rozhodně zajímavý kousek hardwaru a zprávy o tom, že hodinky by měly být naskladněny i v Evropě, značí lehčí dostupnost. Zeaplus Watch DM360 jenom dokazují, že čínští výrobci mají ambice, alespoň někteří. Kompatibilní jsou s hlavními platformami – Android a iOS. Pokud někdo chce začít s chytrými hodinkami, tak nevidím lepší příležitost, protože levněji už to asi vážně nepůjde.

 

dm360-menu

Dnes nejčtenější

.