Zavřít reklamu

iOS 9iOS 9 beta 4 vyšla pred pár hodinami a užívatelia už za ten čas stihli spozorovať niekoľko zaujímavých zmien v grafickom rozhraní, ako aj vo funkcionalite nového systému. Samozrejme sme sa okrem noviniek dočkali aj opravenia niektorých chýb, ktoré sa objavili v predošlých beta verziách. Jednou z nich bola napríklad štvorcová ikona batérie v Nastaveniach systému, ktorá je teraz zaoblená presne tak ako všetky ostatné ikony. Rovnako tak bola upravená chyba, kvôli ktorej nebolo možné fotiť s pomocou tlačidiel na zmenu hlasitosti na boku iOS zariadenia. Do systému sa tiež vrátila funkcia Home Sharing, ktorá bola odstránená v iOS 8.4 a vráti sa až do iOS 9. Napokon Apple pridal podporu pre iPod touch 6. generácie, ktorý vyšiel len minulý týždeň a jeho recenziu si môžete prečítať priamo tu.

A ako som spomínal vyššie, došlo aj k nejakým zmenám v grafike. Ikona centra notifikácií v aplikácii Nastavenia je odteraz červená, kým doteraz bola šedá. V nastaveniach Spotlightu si pre zmenu môžete vypnúť zobrazovanie výsledkov z Bing-u.

iOS 9 beta 4 notifications icon

Apple ďalej zmenil spôsob, akým sa zobrazujú aplikácie v Handoff. Doteraz totiž systém ukazoval Handoff aplikácie ako druhé okno v multitaskingu, čo bolo pomerne nepraktické vzhľadom na zmenené prostredie app switcheru. Teraz, keď stlačíte Home Button dvakrát po sebe, aplikácie otvorené na iných zariadeniach sa teraz zobrazia ako banner v spodnej časti obrazovky.

iOS 9 beta 4 handoff

Tým, že iPad dostal v iOS 9 podporu režimu Picture-in-Picture, potešil mnohých vývojárov. Oficiálnu podporu pre PIP však teraz dostala aj aplikácia Podcasts, v ktorej si môžete pozrieť rôzne videopodcasty, ako napríklad Apple Keynote alebo Happy Tree Friends.

Menšou úpravou prešla aj aplikácia Apple Music, kde pri zobrazení možností u skladieb a albumov (tlačidlo °°°) aplikácia zobrazí aj názov a obal, ako aj možnosť okamžite ju označiť srdiečkom, zdieľať alebo spustiť rádio.

iOS 9 beta 4 apple music

Nakoniec došlo ešte k dvom zmenám – užívatelia majú na výber nové možnosti zobrazenia upozornení z HomeKit-u a pri uploadovaní obrázkov na web sa dočkáte nového rozhrania.

iOS 9 beta 4 web upload

iPhone iOs 9

*Zdroj: 9to5mac; Twitter (#2)

Dnes nejčtenější

.