Zavřít reklamu

foxconnJak už jsme vás informovali před pár dny, tchajwanská společnost Foxconn, která je pro všechny fanoušky Applu známá především jako hlavní zdroj úniků informací a fotografií o chystaných jablečných produktech, chce do roku 2018 investovat v ČR několik miliard korun. Včera ale premiér Bohuslav Sobotka oznámil přesnou částku, na které se s ředitelem společnosti, Terrym Gouem, domluvili po předchozí schůzce.

Terry Gou se nechal od Sobotky slyšet, že do České republiky hodlá investovat 2,5 miliardy českých korun. Zmíněnou částku chce dát především za výzkumné a designové centrum, které by mělo být jedniné svého druhu v Evropě. V Pardubicích a Kutné Hoře, kde už v současné době má Foxconn své pobočky na výrobů počítačů a součástek pro telekomunikační zařízení, by tak díky investici a vybudování nových sídel měl možnost zaměstnat tisíce lidí.

Foxconn Sobotka

Peníze ale padnou také na datová centra. Kromě toho společnost hodlá využít svých distribučních kanálu z Číny, které by se měly podílet na exportu českých výrobků na asijské trhy. Gou uvedl, že investice zajistí zrychlení procesu automatizace a digitalizace evropské výroby, což povede k rozšiřování nabídek nové technologie pro ostatní společnosti. Foxconn v České republice zaměstnává už 5500 lidí a díky právě oznamené investici by se měl tento počet do roku 2018 výrazně zvýšit. Společnost v posledních letech neustále roste a v roce 2012 utržila téměř 109 miliard korun, což bylo o čtyři procenta více, než v roce předchozím.

Foxconn

*zdroj: novinky

Dnes nejčtenější

.