Zavřít reklamu

iPhone 6s Rose gold iconAnalytik Ming-Chi Kuo je tu opäť a vo svojej najnovšej správe sa s nami podelil o niekoľko informácií týkajúcich sa budúcich iOS zariadení. Hneď na úvod povedal niečo, čo nemusí zrovna dvakrát potešiť záujemcov o iPhone 6s a to že dostupnosť telefónu môže byť spočiatku výrazne obmedzená. Môže za to technológia Force Touch, ktorá má byť hlavným lákadlom pre kúpu nového iPhonu, ale jeho výroba je komplikovaná a dodávateľom sa nedarí vyrobiť požadované množstvo senzorov.

Okrem toho sa opäť dozvedáme o nových farebných variantoch a zrejme by sme sa mali dočkať farebného variantu Rose Gold, ktorý by mal doplniť dnešné farby. Prekvapením však je, že Apple má vydať nové farebné verzie Apple Watch Sport, ktoré by mali ladiť k farbám iPhonu. Znamená to, že po boku dnešných farieb sa môžeme dočkať zlatých alebo ružovozlatých Apple Watch, ktoré budú pôsobiť ako lacná alternatíva k modelu Edition. Z istého hľadiska by to dávalo zmysel, dnes existuje mnoho služieb tretích strán, kde si ľudia nechávajú pozlátiť svoje Apple Watch, aj keď užívatelia prídu o záruku. Spoločnosť by preto mohla vydať modely, ktoré by ľudí potešili a dokázali by ich presvedčiť ku kúpe. A to by zlatá farba dokázala. V súvislosti s Apple Watch tiež analytik tvrdí, že Apple do dnešného dňa predal 3,9 milióna hodiniek.

Napokon sa dozvedáme o budúcom iPade mini, o ktorom sa špekulovalo, že toto bude posledný iPad mini, ktorý bude kedy vyrobený. Analytik síce nevraví, že by Apple plánoval ukončiť výrobu iPadu mini, ale vraví, že iPad mini 4 bude tenší, ľahší, výkonnejší a vo svojej podstate to bude zmenšený iPad Air 2. Ming-Chi Kuo tiež zverejnil svoje očakávania o počte predaných kusov zariadení počas uplynulého štvrťroku a vraví, že Apple predal 54,2 miliónov iPhonov, 8,8 miliónov iPadov, 5,4 miliónov Macov a 3,9 miliónov Apple Watch. Predaje iPadu oproti minulému roku klesli o 30%.

Apple Watch vs iPhone

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.