Zavřít reklamu

Annie Baby Monitor iconGeniálne nápady sa rodia aj tu v našich končinách a keď sa už lokálni vývojári rozhodnú na niečom pracovať, tak je možné čakať kvalitný výsledok. V tomto prípade môžeme povedať, že rodičia môžu ďakovať práve zlatým českým ručičkám za aplikáciu, ktorú plánujeme recenzovať v tejto chvíli. Jedná sa o aplikáciu Annie Baby Monitor, teda riešenie, s pomocou ktorého budete môcť zužitkovať niektoré zo svojich starších alebo nepoužívaných iOS zariadení. Dáte im totiž novú úlohu a to možnosť mať svoju ratolesť vždy pod dohľadom. Okrem toho sa môže pochváliť podporou Apple Watch, takže pokiaľ ste si už kúpili svoje hodinky v Nemecku či inej krajine, môžete zužitkovať aplikáciu aj takýmto spôsobom.

Samotná podpora Apple Watch je niečo, čo isto oceníte vzhľadom k tomu, že malé deti treba mať vždy pod kontrolou a cez obrazovku hodiniek sa k nim dostanete o niečo rýchlejšie ako cez iPhone. Okrem toho dostávate notifikácie a vidíte informácie o tom, kedy išla vaša ratolesť spať a ako dlho spí.

Annie si získala vo svete popularitu už pred nejakým časom, takže to nie je len o podpore hodiniek. Tou najdôležitejšou vlastnosťou je, že aplikácia nevyžaduje nutne WiFi rozhranie a tak keď musíte pokosiť na záhrade alebo ju musíte poliať, stačí vám mať zapnuté mobilné dáta. Podmienkou však je, aby druhé zariadenie bolo pripojené k sieti. Proces párovania je vlastne prvá vec, ktorú v aplikácii urobíte. Aplikácia najprv oskenuje všetky zariadenia v dosahu vašej WiFi siete a vy si už len vyberiete, ktoré chcete pripojiť. Pamätajte, že zariadenie, ktoré pripojíte, budete mať umiestnené pri detskej postielke a musíte na ňom povoliť používanie mikrofónu. Ten je totiž dôležitý, keďže aplikácia monitoruje zvuk a v prípade, že ho zaznamená, okamžite vás naň upozorní. Prípadne sa môžete vy pripojiť k danému zariadeniu a skontrolovať si situáciu vo chvíli, kedy tak chcete učiniť.

Annie Baby Monitor setup
Annie Baby Monitor setup

Tým, že aplikácia „podporuje“ až 4 deti, po spárovaní dvoch zariadení si ich sem pridáte – vytvoríte im profily. Každý profil obsahuje meno a fotku, ktorú vidíte v hlavnej ponuke aplikácie. Prostredie je inak veľmi čisté, jednoduché a viete v ňom, čo robíte. Prostredie teda nedisponuje tonou funkcií, ktoré ako rodič využijete možno tak pri prvotnom skúšaní aplikácie, ale ponúka naozaj len to, čo potrebujete. U každého dieťaťa totiž máte možnosť počúvať ho a vidieť tiež informácie o tom, ako dlho spí, podobne ako to je v prípade verzie pre Apple Watch. Čo by vás ako rodiča mohlo ďalej zaujímať je štatistika toho, ako dobre vaše dieťa spí. V podstate ide o podobnú štatistiku akú ponúkajú trackery spánku pre dospelých, ibaže tu ide o vaše bábo, takže viete prípadne vytušiť, že môže mať nejaké zdravotné problémy a viete zakročiť pomerne včas.

Ďalšou takou možnosťou, vzhľadom k spojeniu dvoch iOS zariadení (mimochodom tým, že aplikácia podporuje iOS 7.1, môžete dať svojmu starému iPhonu 4 alebo iPadu mini 1G druhý dych) je možnosť vydávať zvuky. To znamená, že môžete so svojim dieťatkom komunikovať pomocou reproduktoru na „detskom“ zariadení. Dodržujete teda jednu z najdôležitejších potrieb, čo môžete robiť práve napríklad v prípade, že máte rozrobenú nejakú prácu a nemôžete sa mu v danej chvíli venovať osobne. Prípadne mu môžete na diaľku začať prehrávať nejaké rozprávky alebo uspávanky, pričom prehrávač kontrolujete zo svojho „rodičovského“ zariadenia.

Annie Baby Monitor
Annie Baby monitor

Ako som už spomínal vyššie, pokiaľ máte k dispozícii staršie zariadenie ako napríklad iPhone 4S, je to len dobre. Vzhľadom k jeho tvaru je totiž dokonalou voľbou na to, aby ste ho dali do stojatej polohy a mohli tak kedykoľvek povolať do akcie prednú či zadnú kameru a mohli ste tak vidieť svoje dieťa okamžite aj na videu. U videa si navyše viete vybrať kvalitu prenosu, čo je výhodou vzhľadom k tomu, že aplikácia vie fungovať aj cez mobilnú sieť. U iných zariadení je to trochu komplikovanejšie, u iPadu musíte použiť Smart Cover alebo nejaký iný stojan a u iPodu touch alebo iPhonu 5c/6 pre zmenu dock. Aktívna kamera má však aj vplyv na výdrž batérie a vývojári sú si toho vedomí. Preto ak bude monitorovacie zariadenie takmer vybité, mobil alebo hodinky vás na to upozornia a vy ho tak viete včas nabiť. Nevýhodou však je, že táto funkcia vyžaduje iOS 8 a teda svoj starý iPhone 4 môžete použiť iba na zvuk. Poslednou významnou novinkou je nočný režim, pri ktorom aplikácia svieti dostatočne dobre na to, aby ste videli svoje dieťa aj v tme, čo oceníte najmä v zimných mesiacoch, kedy začína byť tma už o 4. Poobede.

Z môjho pohľadu je aplikácia výhodnou kúpou – stiahnuť si ju môžete zadarmo a získate tak 30 minút monitorovania zadarmo, čím si zároveň vyskúšate všetky funkcie v praxi. Neskôr potom len stačí jednorázovo kúpiť rodinný účet s podporou pre 4 deti a nespočetné množstvo „rodičovských“ zariadení. Jeho cena je veľmi príjemná, stojí totiž len 4€. Za túto platbu dostanete aplikáciu, ktorú budete využívať minimálne niekoľko mesiacov a hodí sa vám vždy, keď vo svojej rodine budete očakávať príchod nového člena rodiny. Nateraz je ale treba upozorniť, že aplikácia je dostupná len v angličtine, ale to sa čoskoro zmení – vývojári totiž plánujú čoskoro vydať update s podporou českého aj slovenského jazyka.

Annie Baby Monitor select
Annie Baby Monitor 5c

Dnes nejčtenější

.