Zavřít reklamu

Apple Watch gold iconUž to bude téměř rok od vydání prvních Apple Watch a poslední dobou se dost mluví o nástupci Apple Watch – Apple Watch 2. generace. Za dobu od vydání prvních Apple Watch se rozneslo plno různých fám nebo možná zdánlivě reálných predikcí, co vše by mohly nové Apple Watch umět a jaké nové technologie by mohly přinést. Pojďme se podívat na 3 nejazjímavější možné novinky Apple Watch 2.

watchOS 3
Apple na nedávném WWDC představil watchOS 2, které přináší  například překlápění obrazu na šířku nebo přidání přátel jednoduchou „klávesovou“ zkratkou. Co ale očekávat od watchOS 3? Od věci by rozhodně nebyla schopnost predikce, podobně jakou umí Google Now. Rozhodně bychom uvítali i vylepšení módu Noční stolek, protože ten v jádře nemá žádnou možnost konfigurace, což je škoda. Vyloučit nelze ani skutečnost, že Apple Watch 2 vyjdou s watchOS ve verzi 2.

Apple-WatchOS-2

Zvýšená kapacita baterie
Apple Watch nejsou jediné hodinky, které se nechlubí výdrží baterie. Nabíjet každou noc, případně každou druhou, přeci jen, ale není to pravé ořechové. Apple Watch jsou, troufám si říct, nejlepší chytré hodinky na trhu. Bohužel brzdí je drobné nedodělky, které bychom rádi viděli u Apple Watch 2 opravené a jedním takovým nedodělkem je právě i výdrž na baterii. Každopádně zajímavou vychytávkou pro navýšení výdrže je Reverse Strap, pásek, který by měl prodloužit výdrž až o 30 hodin.

FaceTime kamera a samostatné Wi-Fi připojení
Wi-Fi a FaceTime kamerka jsou právě možné predikce, na které jsem upozoňoval v úvodu. Přidání FaceTime Video Calls se může jevit jako rozhodně velice použitelná věc, jenže když se na to podíváme z toho hlediska, že už telefonovat na veřejnosti z Apple Watch je většině proti srsti, tak nevím, jestli by se možnost FaceTime hovorů přes Apple Watch potkala s pozitivními ohlasy, rozhodně by to ale byl technologický krok kupředu. Připojení k Wi-Fi, bez nutnosti telefonu zní velice lákavě, ale musíme přihlédnout k tomu, že to jistě rapidně sníží výdrž baterie. A už jsme zase tam, kde jsme byli.

apple-watch-2-facetime-call-710x434

Mezi další novinky bychom rozhodně mohli zařadit vylepšení senzorů, protože v obrovské škále fitness náramků a nových chytrých hodinek by Apple Watch už nemuseli s jejich fitness funkcemi  stačit konkurenci. Rozhodně bychom si rovněž přáli vylepšenou cenu, minimálně u Apple Watch Sport edice, protože u nich se nám zdá cena nadsazena asi nejvíce.

Apple-Watch-2-1

Dnes nejčtenější

.