Zavřít reklamu

iPhone 6s dual cameraApple se u svého iPhonu vždy chlubil tím nejlepším fotoaparátem, jaký jsme si jen uměli představit. Společnost se nikdy nehnala za počtem pixelů, ale soustředila se na čočku, velikost pixelů, světelnost a kvalitu zpracování celého fotoaparátu. Díky tomu byl schopen iPhone poskytovat špičkové fotografie, ovšem dnes již není zdaleka jediný, kdo přináší fotografie, jenž drtivé většině uživatelů bohatě stačí na to, aby si nemuseli kupovat fotoaparát, pokud vynecháme PEN a zrcadlovky.

Apple se však opět chystá zasadit ránu mobilnímu trhu a to díky duálnímu fotoaparátu, respektive fotoaparátu s dvojicí čoček. Ten sice již má HTC a Huawei, ovšem podle šéfa společnosti, která právě pro HTC a Huawei komponuje tyto fotoaparáty, plánuje Apple použít dvojici čoček vlastním způsobem. CEO společnosti Altek Xiar Wen tvrdí, že Apple již tři roky experimentuje s nasazením dvoučočkového fotoaparátu. Prozatím se však potýkal s problémy, jako jsou rozmazané fotografie a tak podobně. Když se však vše podařilo technicky vyřešit, měl Apple opět problém s dodáním dostatečných počtů komponent. Altek, který vyrábí jako jediný v masové úrovni duální fotoaparáty pro Huawei a HTC, nebyl schopen dodat dostatečné množství v požadované kvalitě.

Applu se však nyní podařilo vše vyřešit a tak zatím co problémy s kvalitou fotografií vyřeší společnost LinX technologies, kterou Apple v Izraeli koupil, společnost Largan zase pomůže uspokojit poptávku, kterou by na výrobu duálních fotoaparátů Apple měl. Largan se Applu podle informací od zdrojů blízkých společností dokonce skutečně zavázal dodat potřebné množství duálních fotoaparátů.

Nasazení nové technologie tedy nic nebrání a je otázkou, zda ji Apple dokáže zapracovat již do plánů na iPhone 6s nebo si počkáme až na další generaci telefonu. S největší pravděpodobností si však počkáme až na iPhone 7, protože Apple nemění u mezigeneračních modelů s označením „s“ design a ten je již navržen na jednu čočku fotoaparátu a jen velmi těžko by se Applu přidávala další, aby neměnil konstrukci přístroje.

samsung-dual-camera

*Zdroj: businessweekly.com

Dnes nejčtenější

.