Zavřít reklamu

20150604-lauren-pebble-time-apple-watch-lg-review-3Pebble TimeApple Watch. Věčně srovnávané a zřejmě nejlepší chytré hodinky na trhu. Přitom mají tolik rozdílných aspektů. Někomu může přijít, že tenhle souboj má jasného favorita – Apple Watch. Ale já se vás dnes pokusím přesvědčit o tom, že Pebble Time jsou hodinky, které, podle mého názoru, jako zatím jediné mají šanci konkurovat v oblíbenosti Apple Watch. Mají toho i dost společného, ale o tom se dnes bavit nebudeme. Dnes se dozvíte tři základní a nejdůležitější věci, ve kterých Pebble Time předčí Apple Watch.

Déle vydrží
Stokrát omílané téma – výdrž Apple Watch. Všichni co měli tu čest si Apple Watch vyzkoušet mi dají za pravdu, že výdrž není žádná sláva. Najdou se i tací, kteří budou do nekonečna tvrdit, že výdrž Apple Watch je dostačující. Není. Pebble Time jsou schopny vydržet celý týden v téměř maximálním zápřahu. O tom si může Apple Watch nechat jen zdát. S tím se pojí i schopnost Pebble Time, která umožňuje nechat displej hodinek rozsvícený 24 hodin v kuse. Přeci jen, chytré hodinky jsou pořád hodinky, takže od nich chceme i to základním, jako je právě ukazování času. My samozřejmě doufáme, že ve druhé generaci Apple Watch se tyto hodnoty zlepší.

Apple-watch-battery-2

Jsou kompatibilní i s Androidem
Pro majitele iPhonu zřejmě nic důležitého, ale pro prodeje Apple Watch, to jistě znamená více než myslíte. Kdyby Apple Watch byly kompatibilní s operačním systémem Android, znamenalo by to obrovský posun kupředu. Apple Watch mají neskutečné prodeje, ale kdyby se k nim přidali i zákazníci s Androidovými smartphony, bylo by to něco, v mobilní branži, nevídaného. Můžeme jen spekulovat, zdali Apple opravdu v budoucnu dopřeje Apple Watch i uživatelům Androidu, ale co můžeme říci z jistotou je to, že za Steva Jobse by se to nikdy nestalo. Jenomže toho se nejspíš v nejbližší době nedočkáme, protože ani hodinky s Android Wear nejsou kompatibilní s iPhonem.

Watches-640x353

Jsou levnější…
… a o dost. Cenovka nejlevnější varianty Apple Watch Sport se zastavila na 399 dolarech. Nemluvě o tom, že se u nás zatím neprodávají a dovážka také bude něco stát. Pebble Time se zatím sice neprodávají, ale můžete si je předobjednat zde za 249 dolarů. Rozdíl v korunách je zhruba 4 000 korun. Celkem dost, nemyslíte? Pro drtivou většinu zákazníků bude cenovka zřejmě rozhodujícím faktorem, jak už to tak bývá. Doufám že vám, kdo jste se nemohli rozhodnout mezi Apple Watch a Pebble Time, jsem situaci alespoň trochu ulehčil. V závěru stejně záleží na vašem vkusu, nebo případně na tom, co vám více vyhovuje. Každopádně, ať už se rozhodnete pro Apple Watch nebo Pebble Time, chybu neuděláte.

Dnes nejčtenější

.