Zavřít reklamu

Beats1Celosvetovo vysielaná hudobná stanica Beats1 bude bežať 24 hodín denne a ako bolo oznámené, tak jedným z najdôležitejších moderátorov je DJ Zane Lowe z BBC1. Lenže je nemysliteľné aby jeden moderátor moderoval 24 hodín denne 7 dní v týždni a práve teraz sa dozvedáme, ako to vlastne so stanicou bude. V rádiu sa budú striedať rôzni „moderátori“. Bude sa totiž jednať o absolútnu elitu, ktorá bude figurovať v rolách moderátorov a medzi kľúčové osobnosti bude patriť aj napríklad Elton John.

Tieto informácie odhalil The New York Times, ktorý vo svojom obsiahlom článku detailne popísal, ako bude fungovať revolučná streamovacia služba Applu, ktorej dôležitou súčasťou bude aj stanica Beats1. Tá narozdiel od zvyšku nevyžaduje predplatné, ale zato bude fungovať ako jeden funkčný program, na ktorom sa bude striedať hudba, rozhovory, správy a v neposlednom rade aj reklamy, ktoré prinášajú zisk nielen Applu, ale aj hudobníkom. Zane Lowe ďalej vraví, že služba Beats1 bude fungovať ako akási sociálna platforma, kde budú môcť ľudia z celého sveta objavovať novú hudbu a zároveň sa budú dozvedať zaujímavosti zo života slávnych. Vlastne sa bude jednať o kombináciu Instagramu a Twitteru vo zvukovej podobe. Služba bude rozdelená do 1- a 2-hodinových celkov, ktoré budú niekedy moderovať aj samotné celebrity a hudobníci. Medzi nich patrí napríklad herec Jaden Smith, spevák St. Vincent, Josh Homme z Queens of the Stone Age alebo britské duo Disclosure. Svoju reláciu bude mať aj Dr. Dre. Bude trvať hodinu a volá sa „The Pharmacy“ a už teraz dúfame, že sa tu dozvieme niečo o bájnom Detoxe.

Práve takéto striedanie sa postará o diverzitu v skladbách, takže nehrozí, že by ste 8x za hodinu počuli Happy od Pharrella Williamsa. Samotný koncept Beats 1 vytvoril kľúčový dizajnér Apple Music a frontman NIN, Trent Reznor. Práve on veril, že Apple dokáže oživiť hudobný trh pomocou stanice, ktorá bude iná než všetky doterajšie a budú ju moderovať samotní hudobníci, ktorí sa tak dokážu zblížiť s fanúšikmi ešte viac a dokážu sa s nimi podeliť o to, aká hudba sa im páči. Najťažšie však bolo prísť s novým pojmom, ktorý neznie „Rádio“. Pretože hudobníci nechcú, aby Beats1 bolo len ďalšie rádio.

Apple Beats1

*Zdroj: NY Times

Dnes nejčtenější

.