Zavřít reklamu

JBLUž z Amsterdamského letiště mi kluci z vždy volali, že vezou něco, co musím otestovat osobně. Vzhledem k tomu, že již příliš produktů netestuji, byl jsme o to víc zvědavý, co si pro mě připravily. Nakonec mi na stole přistála krabice s nápisem JBL Xtreme, která ukrývá přenosný bluetooth reproduktor. Jedná se o nejvyšší řadu přenosných Bluetooth reproduktorů společnosti JBL, která je vlastně vyšší verzí JBL Charge 2+. Ostatně všechny přenosné reproduktory od JBL se před letní sezónou dočkali přídomku plus, který označuje nejen drobná vylepšení, ale zejména pak voděodolnost, kterou nabízí i Xtreme! Jedná se tedy o ideálního parťáka kamkoli k vodě, bazénu nebo na terasu.

Samotná váha přesahující o sto gramů dvě kila vypovídá o tom, že se nejedná o hračku, kterou budete tahat celý den v batohu, ale spíše o reproduktor, který postavíte právě k bazénu nebo na terasu a necháte jej tam dokud se nevybije, ted zhruba týden intenzivního poslechu. JBL Xtreme totiž ukrývá kromě samotného reproduktoru také baterii s kapacitou 10 000 mAh a dvojici 1A USB výstupů, díky kterým můžete nabíjet své telefony a to až dva současně. Reproduktor dokáže díky baterii hrát při vyšší hlasitosti až 12 hodin v kuse. Co se rozměrů týká pak je výška 126mm včetně gumových nožiček, délka 283 mm a šířka 122mm.

Samotný reproduktor je z nanovláknem potaženého textilu, který se používá například na polštáře na zahradní nábytek, ten chrání plastovou konstrukci, která je na bocích přístroje pogumovaná. Ze spodní části reproduktoru najdeme dvě gumové nožičky, které nejen že drží reproduktor na místě, ale fungují také jako skvělý pohlcovač rezonancí. Ze zadní strany je pak klasický zip, který po rozepnutí nabídne přístup k dvojici USB sloužících k nabíjení vašich zařízení, nabíječce pro samotný reproduktor a také k AUX in a Micro USB.

JBL Xtreme bluetooth

Boční strany patří tradičně bass reflexům a nahoře už jen najdete tlačítka pro Bluetooth, hlasitost, přehrávání, zapnutí a také symbol JBL Connect, který umožní propojit přes Bluetooth více reproduktorů najednou, přičemž jeden může být jako levý kanál a druhý jako pravý kanál. Pokud tedy chcete ozvučit velký prostor, můžete si koupit dva JBL Xtreme a propojit je tak, že jeden bude levý a druhý pravý reproduktor. Další vychytávku kterou JBL Xtreme nabízí je možnost připojit najednou až tři zařízení, ze kterých pak můžete přehrávat hudbu, opět ideální možnost na party. Samozřejmostí je pak podpora telefonování přes vestavěný mikrofon.

JBL Xtreme má ochranu Splashproof, což znamená, že jej můžete opláchnout pod tekoucí vodou a reproduktor to bez problémů přežije. Samozřejmě musíte odpojit kabely, zapnout zip a poté již můžete poslouchat i za deště. Jedná se však skutečně jen o ochranu před tekoucí vodou, prachem a podobným marastem, přečká sice i bouřku nebo sprchu, ale nesmíte jej ponořit do vody, to již reproduktor nezvládne.

JBL xtreme

I když výše uvedené řádky jsou zcela pravdivé, nechci aby je někdo vnímal tak, že reproduktor je dobrý jen na pool párty, kdy vlastně ani zvuk až tak nevnímáte. Přes zimu jej totiž můžete bez problémů použít jako domácí reproduktor na skutečný poslech a rozhodně nebudete zklamáni. Díky své velikosti nabízí Xtreme nejen kvalitní reproduktory, ale také bass reflex a zvuk je skutečně mnohem lepší než u jeho menších sourozenců.

Osobně si poslední dobou neskutečně ujíždím na albu fingerprint od Nicki Minaj a to ne kvůli tomu, že bych si myslel, že je Nicki nejlepší hudebník na světě, ale díky neuvěřitelné kvalitě zvuku a produkce, která je na albu jasně patrná. Právě Fingerprint jsem tedy testoval jako první a byl jsme mile překvapen. Výšky, středy, melodie, podmaz, rap, vše je tam kde má být a nechybí ani to nejdůležitější u rapu, bassy. Samozřejmě jsem zkoušel dál a ani u takové divočiny jako je Limp Bizkit My Way se tóny neslévaly a vše bylo slyšet s perfektním vykreslením. Při nejvyšší hlasitosti již samozřejmě slyšíte zkreslení, ovšem nejvyšší hlasitost je v případě Xtreme skutečně extrémní a rozhodně ji používat nebudete, maximálně právě na párty, kde zase až tak nevnímáte kvalitu zvuku.

Xtreme JBL

Asi si budete myslet, že jsem úchyl, když jsem na Xtreme zkoušel Mariana Vargu a jeho Hommage, ale prostě mě zajímalo jak zní orchestr v čele s nejlepším klávesistou světa a musím říct, že kupodivu dobře. Tiché tóny sice nejsou tak dokonale modulované, jako v případě domácí hi-fi za částku 50x převyšující cenu Xtreme, na které si Vargu vychutnávám, ale rozhodně jsme nebyl zklamán, právě naopak.

JBL xtreme

Reproduktor má při sledování filmů ten právý „filmový“ nádech a zvuk z něj má skutečně grády. Slyšíte každý detail s důrazem na zvuky okolo, nikoli pouze na hlasy. Pokud tedy sledujete filmy na iPhonu nebo iPad, pak je o kvalitní zvuk postaráno díky Xtreme. Osobně jsem testoval skutečně důkladně a to jak v extrémním horku, tak i při polívání vodou a mohu říct, že se reproduktoru nejen nic nestalo, ale hraje stále skvěle. Kvalita je rozhodně vyšší než u jeho menších sourozenců a již zmíněné vychytávky samozřejmě také potěší. Pokud se tedy chystáte k vodě, na party nebo na terasu, pak je Xtreme jednoznačnou jedničkou pro letošní léto! Ale rozhodně nezapomínejte, že to není žádný drobek a s váhou přes dvě kila se vám určitě nebude chtít jej přenášet co pět minut. JBL Xtreme bude dostupný v černé, modré a červené barvě s cenou okolo 269€.

  • Novinka bude k dispozici na začátku července přímo na vzdy.cz a vzdy.sk.
JBL Xtreme

Dnes nejčtenější

.