Zavřít reklamu

Snímka obrazovky 2015-05-22 o 17.00.22Z času na čas sa na App Store objaví aplikácia, ktorá má skutočne dobré využite pre bežných užívateľov. Mnohé z týchto aplikácií napomáhajú majiteľovi smartfónu k jednoduchšiemu používaniu, za čo sa dostávajú do povedomia spoločnosti v kladnom zmysle. A práve takouto aplikáciou sa mne osobne zdá byť dnes recenzovaná aplikácia My Data Usage Widget, ktorú som si stiahol už pred nejakým časom, keď bola ešte zdarma a ktorá mi dopomáha sledovať úroveň prečerpania dát aj bez toho aby som musel chodiť cez nastavenia.

Myslím, že po týždňoch používania nastal čas na to, aby som vedel popísať všetky klady a zápory zmieňovanej aplikácie. Začnem teda dizajnom. Ten nie je nijako extravagantný, ba naopak sa mi zdá byť vcelku príjemný. Celému widgetu dominuje modrá farba, ktorá však nijako „nehyzdí“ vzhľad notifikačného centra, kde sa tento widget nachádza. Samozrejme na jeho používanie potrebujete mať stiahnutú aplikáciu, ktorú poznáte podľa jednoduchej ikonky dvoch šípiek na modrom pozadí.

Používanie widgetu je pritom jednoduché. Stačí ak si v stiahnutej aplikácii nastavíte, v ktorý deň mesiaca sa Vám má aplikácia vyresetovať, tak aby ste vždy presne vedeli koľko dát ste už prečerpali. To zmieňované vyresetovanie si môžete nastaviť na každý mesiac alebo raz do týždňa. No a potom  je už len na Vás akú hodnotu dát si v sekcii „Calibration“ zvolíte. Táto hodnota by samozrejme mala súhlasiť s tou hodnotou dát, ktorú máte predplatenú od operátora, lebo inak aplikácia asi stráca svoj zmysel. Ďalšou súčasťou tohto widgetu je možnosť zobrazovania zataženia procesoru, pamäte RAM a zaplnenia úložiska vo Vašom iZariadení.

Okrem týchto údajov sa vo widgete zobrazuje ešte aj rýchlosť aktuálneho prenosu dát, ktorú by som pravdupovediac najradšej vypol pretože dosť často ukazuje zaujímavé hodnoty alebo naopak neukazuje vôbec nič a tieto údaje svojou prítomnosťou widget zbytočne zväčšujú. Ďalším a asi aj posledným bugom, ktorý som si za mesiace používania aplikácie všimol je ten, že ak používate iPhone 6 Plus v Landscape móde a následne si chcete už v klasickom držaní vytiahnuť Notifikačné centrum a pozrieť si koľko dát ste už prečerpali stáva sa, že widget sa ešte nestihol „spamätať“ a preto zostane zbytočne roztiahnutý. Tým pádom na ňom nevidíte všetky potrebné údaje. Ak Vás aplikácia zaujala môžete si ju stiahnuť na App Store za cenu 0,99$.

IMG_4486
IMG_4487

Dnes nejčtenější

.