Zavřít reklamu

beats_iconApple pripravuje veľkú revolúciu vo svojom hudobnom biznise. Spoločnosť sa totiž rozhodla bojovať proti stagnujúcim predajom hudby v iTunes tak, že odkúpila Beats Music a tú teraz plánuje integrovať priamo do svojich produktov. Na druhú stranu, 10-dolárovú službu dnes využíva len smiešne množstvo užívateľov v porovnaní s konkurenčnými riešeniami, obzvlášť potom so Spotify, ktoré má dokopy 60 miliónov užívateľov, z ktorých 25% platí za balíček Spotify Premium. Pre porovnanie, v januári/lednu tohto roku mala služba Beats Music len 110 000 aktívnych predplatiteľov.

Streamovacia služba Applu by podľa najnovších informácií mala fungovať takým spôsobom, že spoločnosť bude poskytovať bezplatné ukážky skladieb podobné tým, ktoré dávajú hudobní interpreti na SoundCloud a následne vás informuje o tom, že ak chcete počuť celú skladbu, službu si musíte predplatiť. Okrem toho by sa mohla objaviť možnosť, že užívatelia budú mať možnosť vyskúšať si bezplatnú trial verziu Beats Music trvajúcu 1-3 mesiace, podľa toho ako sa bude Applu dariť v rokovaniach s vydavateľmi. Druhou možnosťou ako počúvať hudbu bezplatne, bude práve možnosť sprístupniť bezplatné ukážky svojich skladieb, vďaka čomu sa ukazuje, že užívatelia budú mať predsa len možnosť využívať službu aj bez toho, aby za ňu museli zaplatiť. Aj keď v prípade Applu, narozdiel od Spotify a YouTube, bezplatná verzia bude značne obmedzená.

Spoločnosť má nakoniec v pláne predstaviť aj nové iTunes Radio, ktoré bude ponúkať hudobné stanice, ktoré majú na starosti skutoční ľudia, ako napríklad DJ Zane Lowe a jeho tím, ktorý prešiel z BBC Radio 1 do Applu, aby sa podieľal práve na nových hudobných produktoch spoločnosti. Prioritu má však predplatná služba Beats, ktorá bude stredobodom pozornosti na WWDC, kde má Apple oficiálne predstaviť iOS 8.4 a iOS 9. Nakoniec, je treba dúfať, že sa Applu nepodarí donútiť vydavateľov, aby stiahli svoj obsah z konkurenčných služieb, ktorými sú práve YouTube a Spotify. Samozrejme v prípade že sa potvrdí, že Apple mal naozaj nútiť vydavateľov k tomuto kroku.

Beats Music

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.