Zavřít reklamu

VoiceOver iconAmerická nadace pro nevidomé dnes oznámila čveřici oceněných, které chystá vyznamenat v nadcházející Helen Keller Achievement Awards. Mezi oceněnými je po boku Applu herec Charlie Cox, hudebník Ward Marston a biofarmaceutická společnost Vanda Pharmaceuticals. Apple získal ocenění za svoji technologii VoiceOver, která pomohla mnoha nevidomím v jejich každodenním životě a při práci s technologií. Nadace se zmínila, že cenu udělí každému, kdo se snaží zlepšit kvalitu života lidí se zrakovým postižením.

Americká nadace pro nevidomé uvedla důvod, že Applu uděluje cenu kvůli funkci VoiceOver, která umožňuje uživatelům slyšet popis všeho, co se děje na obrazovce jejich telefonu, což neuvěřitelně usnadňuje vrátit uživatele se zrakovým postiženým alespoň částěčně zpět do běžného života a mohou tak celkem plnohodnotně používat svůj mobilní telefon. Apple už od americké nadace pro nevidomé získal ocenění v roce 2009 za to, že své produkty vyvíjí tak, aby byly dostupné pro všechny. Apple se od té doby snaží do systému telefonu přidat další funkce, které by mohly pomoci lidem s nějakým postižením.

Apple původně začal integrovat funkce v záložce Zpřístupnění na svém OS X. Později podobné funkce zavedl také do iPhonu, iPadu a iPodu Touch. V současné době i mnoho podobných funkcí podporují Apple Watch, které umí zobrazit větší text nebo také umí funkci VoiceOver. Tim Cook se však nechal slyšet, že do Apple Watch budou v dalších generacích přidány některé nové funkce, které umožní lidem s nějakým omezením s nimi pracovat. V současné době však nové funkce nebylo možné přidat.

screenshot-2015-05-06-09-56-43

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.