Zavřít reklamu

hirise1Hodinky Apple Watch so sebou priniesli úplne novú produktovú kategóriu, stojany pre inteligentné hodinky. Až doteraz mali inteligentné hodinky k dispozícii len dodatočné remienky, prípadne ochranné fólie na displej alebo náhradné nabíjačky. Odteraz sa však začína predávať množstvo stojanov od svetoznámych výrobcov príslušenstva, ktoré disponujú konektorom MagSafe, vďaka čomu neslúžia len na odloženie hodiniek, ale aj na nabíjanie, vďaka čomu ich môžete mať kedykoľvek nabité. Využíva sa navyše indukčné nabíjanie, čiže do hodiniek netreba nič pripojiť. Tu je výber príslušenstva, ktoré zaujme najviac.

Podotýkam, že všetko príslušenstvo je svojimi funkciami veľmi podobné a tak sa o jeho funkcionalite netreba veľmi rozpisovať. Jednotlivé stojany sa odlišujú cenou, dizajnom, farbou, tvarom, použitými materiálmi. Výnimkou je nakoniec Apple Watch Series Dock od Navitechu, ktorý je dostupný v dvoch prevedeniach a podľa slov výrobcu má disponovať inteligentným IC čipom, ktorý vie automaticky aktivovať úsporný režim, čím sa predchádza prebitiu batérie u hodiniek a ich poškodeniu.

Navitech Apple Watch Series Dock ($35, 40)

Ako som už uviedol vyššie, Navitech sa rozhodol predávať v dvoch prevedeniach a zatiaľ čo lacnejšia 35-dolárová verzia je vytvorená z dubového dreva, 40-dolárová verzia je z lešteného hliníku. Okrem toho disponuje inteligentným ovládačom, ktorý vie prepnúť nabíjací stojan do režimu spánku tak, aby sa predišlo prebitiu batérie a poškodeniu 100-percentne nabitých hodiniek Apple Watch. Na druhú stranu, rovnaký čip sa nachádza aj v samotných hodinkách.

 

Navitech Apple Watch Stand
Nomad Stand pre Apple Watch ($60)

Nomad myslí na fakt, že existujú dve farebné prevedenia Apple Watch a tak jeho stojan nájdeme aj vo verzii Space Gray. Jedná sa o hliníkový stojan s jednoduchým, ale futuristickým dizajnom, v ktorom sa ukrýva indukčná nabíjačka.

Nomad Stand
Pad & Quill Luxury Pocket Stand ($80)

Výrobcovia príslušenstva pre Apple Watch očividne milujú drevo a tak Pad & Quill predáva luxusný stojan dostupný v dvoch prevedeniach – čerešňovom a mahagónovom. V oboch prípadoch sa používa jeden kus dreva vyťažený v Minneapolise a kvôli prenášaniu je možné ho zložiť, vďaka čomu nezaberá žiadne miesto. Nakoniec s ním môžete aj nabíjať svoje hodinky.

Pad & Quill
P&G Woodwork Apple Watch Wood Charger Stand ($35)

Ďalší prírodný stojan, tentoraz vyrobený zo stromov v Texase. Vrchná aj spodná časť obalu sú pogumované, aby sa stojan nešmýkal a aby sa hodinky netreli o drevo.

P&G Woodwork
Spigen Apple Watch Stand ($20)

Jeden z najlacnejších stojanov vyrobil Spigen a už podľa fotky nižšie môžete vidieť, kam si tento stojan s vysokou pravdepodobnosťou umiestnite. Je to stojan, ktorý si umiestnite skôr do kancelárie k svojmu iMacu, než aby ste si ho umiestnili do spálne. Podobne ako na stojane pre iMac, aj tu nájdete dieru pre napájací kábel. Diera je tu však viditeľne väčšia.

spigen
Twelve South HiRise for Apple Watch ($50)

TwelveSouth nesmie v zozname chýbať a známy výrobca vyrobil aj svoj vlastný stojan pre Apple Watch. Ako je vidieť, HiRise pre Apple Watch je celkom nízky, no má zaujímavý dizajn a obsahuje priestor pre uloženie nabíjacieho kruhu pre hodinky. Stojan bude dostupný v dvoch farebných prevedeniach, bielom a čiernom.

Twelve South HiRise
Griffin WatchStand ($30)

Napriek veľmi špecifickému dizajnu sa jedná o plastový stojan, čo nemusí nadchnúť všetkých záujemcov. Navyše je oveľa vyšší než ostatné stojany, ale Griffin má k tomuto neobvyklému rozhodnutiu dôvod. Spoločnosť totiž vyrobila 2 v 1 a nielen, že nabíja Apple Watch, ale tiež slúži ako dock pre váš iPhone.

griffin watchstand
Dodocase Charging Stand ($100)

Najdrahší stojan v tomto zozname je vyrobený z orechového dreva a o jeho stabilitu sa stará oceľová podložka. Jeho stredová časť slúži na uloženie nabíjačky a obmotanie káblu okolo stojanu pri prenášaní, pričom magnetický kruh umiestnite do priestoru na vrchnej časti. Nakoniec už len stačí, aby ste položili hodinky na stojan a začali ich nabíjať.

dodocase
Howard HEDock ($49)

Howard HEDock môže pripomínať mix riešení od TwelveSouth a Spigen, ale zásadne sa líši svojim dizajnom. Má totiž tvar písmena S, pričom zboku nájdeme držiak pre kábel (kvôli zachovaniu jednoduchosti) a nakoniec aj kruhový otvor pre nabíjačku. Spoločnosť bude predávať svoj dock výhradne v striebornej verzii, no dostupnosť bude celkom komplikovaná. Howard začne vyrábať svoj dock totiž až po tom, ako Apple zverejní rozmery svojej nabíjačky.

hedock
Enblue All-in-One Dock

Rozhodne zaujímavý stojan sa dostal aj na Kickstarter. Autori chceli vyzbierať 35 000 dolárov, no v čase písania tohto článku už vyzbierali viac ako 165 000$ a do skončenia kampane ostáva ešte 6 dní. Tento dock je hliníkový a jedná sa o all-in-one stojan, ktorý vám umožní nabíjať na jednom mieste svoje Apple Watch, iPhone a aj iPad. Startup si je vedomý toho, že nie každý bude potrebovať tri nabíjačky a tak existujú tri verzie docku. W1 je vlastne len stojan pre Apple Watch. W2 potom pridáva iPhone a nakoniec W3, najväčšia verzia, disponuje aj dockom pre iPad. K dispozícii sú aj tri prevedenia u každého, čierne, strieborné a mahagónové drevo. Tí, ktorí prispejú 400 alebo viac dolárov, dostanú zlatú verziu.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.