Zavřít reklamu

Apple Watch
Další a nejnovější odhady analytiků okolo Apple Watch nám po dvou týdnech předprodejů odhalují neuvěřitelné výsledky. Apple Watch si podle předpokladů objednalo již 3 miliony zákazníků, z čehož 1,8 milionů si objednalo Apple Watch Sport, 1,2 milionu Apple Watch a 40 000 zákazníků pak Apple Watch Edition. Z toho tedy celkem jednoduše vydedukujeme, že nejžádanějším produktem je nejlevněší model Apple Watch Sport, což se dalo vzhledem k ceně hodinek, a také vzhledem k ceně hodinek od konkurence, předpokládat.

Ovšem právě vzhledem k ceně chytrých hodinek a vzhledem k vysokým prodejům střední edice Apple Watch z nerezové oceli se zjistilo, že tento model Applu vydělává nejvíce a to více než 60% z celkové částky, které kalifornská společnost z Apple Watch již utržila. Konkrétně tedy střední edice vydělala Applu již 900 milionů dolarů. Dále pak Apple Watch Sport podle odhadů již Applu vydělaly 675 milionů dolarů, následované Apple Watch Edition s 500 miliony dolarů. Celkově tedy Apple Watch vydělaly Applu již přes 2 miliardy dolarů.

Čísla by však mohla být podle všeho ještě vyšší, jelikož analitik Carl Howe, který odhady zveřejnil se domnívá, že problém je spíše s dodávkou, nežli s poptávkou. Howe samozřejmě uvádí, že jeho analýza jsou opravu jen odhady, avšak vzhledem k tomu, že Howe je celkem schopný a důvěryhodný analytik, tak se dá předpokládat, že odhady nebudou daleko od pravdy.

Howe také uvádí, že náklady na výrobu Apple Watch budou poměrně nízké a vzhledem k tomu, za jakou cenu se hodinky prodávají, se jedná o nejziskovější produkt společnosti Apple. Ani iPhone se hodinkám nemůže rovnat, a tak pravděpodobně Apple Watch nyní budou primárním produktem pro společnost. Analytik se také zmiňuje o druhé generaci hodinek, která by podle jeho předpokladů měla mít pouze aktualizovaný systém Watch OS a jeden maximálně dva senzory navíc. Možná ještě nové řemínky k jednotlivým modelům, ale nic víc prý nemáme očekávat. Spekulovat by se dalo i o dalších barvevných variantách hodinek, to se však analytikovi nezdá příliš pravděpodobné.

apple-watch-sales

Dnes nejčtenější

.