Zavřít reklamu

Emotikony iOS 8.3 - iconPokud pravidelně sledujete náš magazín, tak jistě víte, že testujeme iOS 8.3, která je dostupná pouze pro vývojáře jako beta a informovali jsme vás o tom, že Apple předělal novou svojí klávesnici s názvem Emotikony, kde najdete nejrůznější smajlíky, a která je nyní přehlednější a pohodlněji se prochází. V iOS 8.3 beta 2 Apple přidal ještě různou barvu pleti u mnoha smajlíků, aby si tak mohl vybrat opravdu každý. To ostatně můžete vidět i na animovaném obrázku, jenž naleznete v našem článku, na který naleznete odkaz níže.

Včera Apple vydal další, konkrétně 5. betu iOS 8.3, která přinesla několik oprav a vylepšení. Kromě toho však Apple nadále pracuje na emotikonách a nyní oddělil defaultní smajlíky se žlutou pletí a zlatými nebo žlutými vlasy od ostatních smajlíků s tmavší pletí. Kromě toho přidal další barevné varianty i dalším několika emotikonám. Navíc poslední zvolená barva pleti se stane výchozí pro vzhled smajlíka v klávesnici, a tak vámi nejpoužívanější odstíny pleti budete mít ihned na obrazovce a nemusíte je vybírat z nabídky, do které se dostanete tak, že podržíte na příslušném smajlíkovi déle prst.

Osobně jsem si ještě všiml, že Apple vylepšil zobrazování smajlíků, jelikož předtím se zobrazovala jen část kategorie a nyní se zobrazuje již vše tak, jak má. Novinkou v této verzi je také to, že iCloud Photo Library už není ve fázi beta, jelikož tento štítek už u ní nenaleznete, a tak by iOS 8.3 mělo vyjít společně s aplikací Photos, která je nyní také pouze beta verze a která přináší právě iCloud Photo Library i na OS X.

Pro ostatní uživatele dorazí iOS 8.3 pravděpodobně někdy v červnu, kdy by měl Apple jako každoročně představit nový iOS, letos iOS 9, a nový OS X. Společně s tím by měla podle všech předpokladů a dostupných zdrojů být představena nová verze Apple TV, která by měla nabídnout svůj vlastní App Store, Siri a vylepšený hardware.

 

Emoji-iOS-8

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.