Zavřít reklamu

surface pro 3 Spoločnosť Microsoft už zhruba pred tromi rokmi predstavila svoj prvý novodobý tablet s názvom Surface, ktorý do dnešných dní nezažil taký úspech akoby si softvérový gigant predstavoval. Veľa ľudí od kúpy tohto zariadenia odrádza hlavne jeho cena, ktorá je, povedzme si narovinu, dosť prestrelená. Tých zasvätenejších potom odrádza od kúpy to, čo sa stalo pri predstavení pilotnej verzie Surface, kedy zariadenie počas prezentácie jednoducho zamrzlo, čo bolo veľmi dlho preberané na rôznych diskusiách.

Microsoft sa však nehodlá vzdať značky Surface a preto vraj v najbližšej dobe plánuje predstaviť nástupcu Surface 2. Malo by sa jednať už o tretí tablet s menom Surface, pričom zo samotného názvu zmizne označenie RT. Verzie s označením RT vždy disponovali výrazne okliešteným systémom Windows RT, čo sa veľmi negatívne odrazilo na ich predajoch. Podľa zákulisných informácií by Surface 3 mal disponovať operačným systémom Wnidows 8.1, ktorý by mal byť zanedlho po začatí predaja upgradovaný na Windows 10. Microsoft týmto krokom nenápadne naznačil, že už nehodlá ďalej pracovať na systéme Windows RT. Informácie ďalej uvádzajú, že zariadenia, ktoré v dnešnej dobe disponujú systémom RT, by nemali dostať ani aktualizáciu na Windows 10, no budú si musieť vystačiť s drobným upgradom, ktorý prinesie prvky podobné tým, ktoré používa „desina“.

Zároveň sme sa z únikov mohli dozvedieť aj prvé technické parametre, ktoré napovedajú tomu, že Surface 3 bude dostupný hlavne pre domácnosti, zatiaľ čo Surface Pro 3 je určený prevažne pre korporátnu sféru. Novinka by mala disponovať rovnakým procesorom, ktorý bude dostupný v novopredstavenom MacBooku s Retina displejom alebo jeho ekvivalentom s označením Atom. Podľa všetkého bude tento tablet predstavený už 29. apríla/dubna na konferencii Build.

Surface Pro 2

*Zdroj: winbeta.org

Dnes nejčtenější

.