Zavřít reklamu

Apple TV logoApple by mal definitívne predstaviť štvrtú generáciu Apple TV tento rok. Podľa informácií, ktoré od svojich zdrojov získali BuzzFeed News, spoločnosť plánuje predstaviť 4. generáciu svojho set-top boxu už na konferencii WWDC v júni/červnu tohto roku, kde bude predstavená po boku iOS 9 a nového OS X. Najnovší model, na ktorý čakáme už od roku 2012, predstavuje ohromnú zmenu oproti predchodcovi, ktorý bol zlacnený na 79€ na starom kontinente a na $69 v USA.

Predstavenie na WWDC súvisí najmä s funkciami, keďže nová Apple TV konečne ponúkne App Store, v ktorom si môžu samotní užívatelia vybrať, aké aplikácie chcú mať k dispozícii. Spoločnosť zároveň uvoľní SDK pre vývojárov, ktorí tak môžu začať vyvíjať prvé aplikácie pre set-top boxy. Alebo sem môžu preportovať aplikácie z Android TV, ktorý je v obehu už dlhšiu dobu. Okrem toho by mala najnovšia generácia disponovať Siri na hlasové ovládanie a procesor Apple A8.

Nakoniec sa vyplnili aj naše očakávania a v súvislosti s aplikáciami by sme mali očakávať dramatický nárast voľného miesta, keďže dnešných 8GB by bolo naozaj málo (pozn. dnes nie sú užívateľsky prístupné). Toto môže znamenať, že set-top box ponúkne 64 alebo dokonca 128 GB miesta, ktoré bude slúžiť zároveň na ukladanie filmov a ďalšieho obsahu do offline. Siri bude fungovať nielen na ovládanie systému, ale zároveň bude hlavným ovládačom pre HomeKit. Nakoniec by sme mali očakávať, že k dispozícii bude aj streamovacia TV služba, ktorej cena by sa mala pohybovať na úrovni 30 až 40 dolárov mesačne. Ako je však u Applu zvykom, táto služba bude s vysokou pravdepodobnosťou dostupná najprv v USA.

Apple TV compare

Dnes nejčtenější

.