Zavřít reklamu

SleepŽijeme v hektické době. Neustále někde lítáme, pořád spěcháme, máme hlavu plnou starostí a tak úplně zapomínáme na odpočinek. Nedá se nic dělat, tělo si potřebuje také orazit. Bohužel se ale většina z nás dostane večer do postele dost pozdě. K tomu připočtěte to, že někomu trvá opravdu dlouho usnout. No a poté se všichni chtějí vzbudit brzo ráno, aby jsme znovu začali s prací a s řešením problémů. Proč ale nezkusit kvalitní aplikace, které spánek pomocí senzorů v iPhonu monitorují a následně vše vyhodnotí? Můžete být překvapeni, jak moc se váš spánek zlepší.

1. Sleep Cycle alarm clock
Jednoznačně tou nejlepší volbou je Sleep Cycle alarm clock. Dlouhodobě nejlépe hodnocená aplikace v daném odvětví nabízí nejlepší design, nejpropracovanější funkce a nejpřesnější analýzu dat. Celé to funguje jednoduše – iPhone pomocí senzorů sleduje váš pohyb při spánku, který je důkazem toho, jak kvalitně spíte. Když se vrtíte, jste pod stresem a nejspíš nemůžete usnout. Když naopak vlezete do postele a ihned sebou přestanete hýbat, usnuli jste prakticky okamžitě a můžete si užívat kvalitní spánek. Aplikace tedy pečlivě sbírá informace, které poté přenese do přehledných grafů. Nejlepší je ale funkce co nejlepšího probuzení – v iPhonu zadáte, kdy chcete, aby vás aplikace probudila, například mezi sedmou a půl osmou. Sleep Cycle tedy vše vyhodnotí a následně vás vzbudí, kdy jste ve fázi takzvaného lehkého spánku. Probuzení tedy bude mnohonásobně lepší než kdybyste byli ve fázi hlubokého spánku.

Součástí aplikace jsou příjemné typy budíků, a tak se vzbudíte například za zvuku šumějícího oceánu. Informace se navíc sbírají i za dne, a to pomocí M7 a M8 procesorů, což slouží pro monitorování dalších dat, pomocí kterých se dozvíte, jak moc váš denní pohyb ovlivňuje spánek. Aplikace je opravdu povedená a navíc reaguje na nejnovější vychytávky, jako na Health aplikaci od Apple, do které můžete přidat veškerá data. Pokud je tedy jedna aplikace pro zlepšení spánku, je to Sleep Cycle. To jedno utracené euro se bohatě vyplatí.

sleep cycle

2. SleepBot
Tou nejlepší alternativou, za kterou nezaplatíte vůbec, je SleepBot. Aplikace nabízí spoustu toho, co Sleep Cycle. Když jsem ale aplikaci testoval, tak jsem měl problém s buzením – aplikace mě často vzbudila pouze v ten nejdéle zadaný čas, což nebylo zrovna praktické a hlavně to neodpovídalo tomu avizovanému buzení v co nejlepší dobu. Co se mi ale líbilo byly praktické rady, které navhrnou co sníst když chcete získat co nejvíc energie, nebo když naopak chcete usnout. To se určitě může hodit. Jde tedy o povedenou záležitost, stále bych ale pro přesnější informace a spolehlivější buzení sáhl po Sleep Cycle.

sleep bot

3. Rain, Rain Sleep Sounds
Pokud nechcete dávat svůj přístroj za tisíce korun pod polštář (přece jenom je to občas nepraktické a nebezpečné) a i tak chcete pomoc se spaním, stáhněte Rain, Rain Sleep Sounds. Tento produkt nabízí velký počet různých zvuků, které vám pomůžou usínáním nebo jednoduše s odpočinkem. Můžete tak usínat za zvuku tropického děště, strašidelné bouřky, pouštního větru nebo majestátného ohně. Nemusíte se ani bát o to, že váš iPhone bude hrát celou noc, jelikož můžete nastavit dobu přehrávání. Zvuky jsou opravdu parádní, mezi mé oblíbené patří déšt padající na stan a zvuk malého potůčku. To je večer doslova harmonie pro uši a pro zklidnění mysli.

rain rain

4. To bed
Znáte to, sedíte u počítače, píšete nějakou dlouhou zprávu či email a najednou je půl jedné v noci! Pro to si určitě stáhněte aplikaci To bed, která vám vždy připomene, v kolik a za jak dlouho máte jít na kutě. Po zadání vašeho věku a doby vstávání se tedy dovíte, kdy je ten nejlepší čas jít spát, abyste ráno vstali odpočatí. Je víkend nebo máte dovolenou? Spusťte režim „Vacation” a zapoměňte na nějaké připomínky a notifikace.

to bed

5. Rise Alarm Clock
Nudí vás budík od Applu a hledáte nějakou alternativu, která by vás vzbudila nějakými příjemnějšími zvuky? Ten nejlepší a parádně hodnocený je Rise Alarm Clock. Už jen pouhé nastavování budíku je příjemnější, jelikož budete používat intuitivní gesta a budete se nacházet v krásném a přehledném designovém prostředí. Aplikaci je radost používat, každý kousek radosti je přece nutný k co nejpříjemnějšímu vstávání, a tak dejte Rise šanci.

rise

*Zdroj: foto: hope2sleep

Dnes nejčtenější

.