Zavřít reklamu

iPad Air 2 & iPad mini 3Informácie o väčšom iPade sa začínajú hromadiť a dvojica prominentných médií prišla s čerstvými informáciami, ktoré rozhodne zaujmú každého budúceho záujemcu o produkt. iPad Pro mal byť prvýkrát predstavený už v apríli/dubnu, no podľa Bloombergu bol dátum ohlásenia opäť posunutý, tentoraz na jeseň/podzim. Presnejšie na septembrový event, na ktorom očakávame predstavenie iPhonu 6s a 6s Plus. Dôvodom pre jeho odloženie sú problémy s výrobou displejov. Tablet mal disponovať čipom Apple A8X, ktorý debutoval v iPade Air 2, no kvôli spomínaným problémom bude už zrejme obsahovať čip Apple A9.

Pritom prvé materiály o iPade Pro sa objavili v samotnom iOS 8, kde sa ukrýva prispôsobenie pre trojnásobne vyššie rozlíšenie iPadu, teda obrázky s parametrom @3x. Tie by naznačovali, že rozlíšenie iPadu bude 3072 x 2304, ale či to tak bude, uvidíme na evente. O tablete sa všeobecne vraví ako o iPade Pro, no uniknutá schéma vravela o názve iPad Air Plus, tento názov nám však v redakcii prišiel „samsungovitý“ a očakávame jednoduchší názov, ako iPad Plus.

Zaujímavé informácie k tvrdeniu dodáva aj Wall Street Journal, ktorého zdroje prezradili, že Apple ešte stále nerozhodol o špeciálnych hardvérových funkciách. Prekvapivo má Apple experimentovať s portom USB 3.0, ktorý by umožnil do tabletu pripojiť myš a ďalšie externé zariadenia, čo je presne tá vec, kvôli ktorej Microsoft predal niekoľkonásobne menej Surfacov oproti iPadu. 12-palcový tablet od Applu tak môže byť vôbec prvým iOS zariadením, ktoré bude obsahovať viac ako dva porty. Neslúžila by však len na pripájanie príslušenstva, ale aj na rýchlejšie nabíjanie tabletu a synchronizáciu, čo by sa vzhľadom k dnešnému času nabitia pomocou USB 2.0-Lightning patrilo, keď vezmeme do úvahy, že iPad Pro ponúkne oveľa objemnejšiu batériu.

surface-pro-1
*Zdroj: Bloomberg; 9to5mac

Dnes nejčtenější

.