Zavřít reklamu

AppleLogoGold Apple, rovnako tak ako každá iná spoločnosť na svete, má svojich ľudí bez ktorých by jednoducho nemohla existovať. Nevravím, že títo ľudia sú nenahraditeľní, no ich pozícia v spoločnosti je veľmi dôležitá. Po smrti Steva Jobsa Apple prišiel o svoju hybnú silu, ktorá tohto giganta tlačila roky vpred. Avšak aj v súčasnosti sa v tejto kalifornskej spoločnosti nájdu ľudia, ktorí sú taktiež akousi hybnou silou a celý chod spoločnosti by bol bez nich sčasti narušený.

Steve Zadesky

Tento človek dohliada na produktový dizajn pre iPod a iPhone a taktiež má pod palcom tajné projekty, na ktorých Apple robí. Je to viceprezident produktového dizajnu pre tieto dve iOS zariadenia a v spoločnosti je už niečo cez 16 rokov. Najnovšie správy hovoria o tom, že Zadesky dostal na starosti najtajnejší projekt Apple, ktorý je známy ako Titan a to znamená, že má pod sebou niečo cez 1000 ďalších pracovníkov.

steve-zadesky-oversees-product-design-for-the-iphone-and-ipod-and-he-may-be-running-apples-secret-car-project-too

Jony Ive

Tak tohto pána, myslím, nemá zmysel bližšie predstavovať, keďže o ňom vedia fanúšikovia Apple a nášho webu veľmi veľa. Pre tých, ktorí by to však nevedeli, Ive je viceprezidentom dizajnu spoločnosti Apple a takmer každý jeden produkt, čo spoločnosť vydá, prechádza jeho rukami. Má neskutočný zmysel pre detail, presne tak ako ho mával Steve Jobs.

jony-ive-designs-all-of-apples-hit-products

Jeff Williams
Tento pán je dôvod toho, prečo Apple každý rok zarába niekoľko desiatok miliárd. Williams je senior viceprezident pre všetky operácie, ktoré sa v spoločnosti udejú. Inými slovami, má na starosti celkovú logistiku produktov a je zodpovedný za všetky rekordy v predajoch, ktoré Apple dosiahne. Medzi jeho pracovnú náplň patrí aj udržiavanie čerstvých vzťahov so spoločnosťami ako je Foxconn alebo Pegatron.

jeff-williams-is-a-big-part-of-the-reason-apple-is-able-to-make-millions-of-iphones

Phil Schiller 
Tí trošku oboznámenejší s vnútornou štruktúrou Apple určite vedia, že Phil Schiller je zodpovedný za celkový marketing spoločnosti. Od roku 1997 dohliada na to, aby všetky produkty s jablkom mali vždy tú najlepšiu reklamu. V poslednej dobe sa tiež čoraz častejšie objavuje na javisku pri predstavovaní nových produktov.

Phil Schiller

Eddy Cue
Podobne ako je to pri pánovi Schillerovi alebo Ivovi, ani tohto člena vedenia Applu netreba príliš predstavovať. Eddy Cue je zodpovedný za všetky internetové a softvérové služby. To znamená, že pod jeho taktovkou leží iTunes či App Store. Je taktiež zodpovedný za riešenie akejkoľvek situácie, ktorá sa vyskytne okolo iCloudu.

eddy-cue-made-itunes-the-massive-hit-it-is-today

Angela Ahrendts
Asi najdôležitejšia žena v celej spoločnosti Apple. Je zodpovedná za všetky maloobchodné predajne Apple Store po celom svete. Tieto predajne patria k celkovému imidžu spoločnosti a práve preto je potreba dbať na každý jeden detail čo sa týka vzhľadu, ale aj prístupu celého personálu.

angela-ahrendts-oversees-how-apple-runs-its-retail-stores

Jennifer Bailey
Ďalšia žena v našom zozname, ktorá je zodpovedná za intenetový predaj cez Apple Online Store. Je to rovnako dôležitá úloha ako tá, ktorú zastáva pani Ahrendtsová, keďže veľké množstvo novozakúpených produktov pochádza práve z internetového obchodu. V spoločnosti je už 12 rokov a po novom taktiež dohliada aj na systém Apple Pay.

jennifer-bailey-makes-sure-apples-online-shopping-experience-is-up-to-par

Craig Federighi
Aj tohto pána určite pozná väčšina ľudí, ktorá už niekedy videla Apple Keynote. Muž, ktorý vystupuje na Game Center s prezývkou „HairForceOne“ je zodpovedný za celý vývoj systémov OS X a iOS. Riadi všetky inžinierske skupiny a to, aby boli aktualizácie vydávané vždy v pravý čas. Na rozdiel od Androidu všetky smartfóny iPhone dostávajú najnovší softvér vždy v ten istý deň, čo znamená, že spoločnosť Apple musí dodržiavať veľmi prísne normy pri vývoji svojich softvérov.

craig-federighi-is-in-charge-of-the-software-that-runs-apples-iphones-ipads-and-macs

Dan Riccio
Pán s talianským priezviskom je viceprezident pre hardvérové inžinierstvo spoločnosti Apple. To znamená, že dostáva priame rozkazy od CEO spoločnosti – Tima Cooka. Jeho úloha vo firme je veľmi dôležitá, keďže práve on má na starosti kompletný hardvérový vývoj všetkých produktov. To zahŕňa ich testovanie, aby sa ubezpečil, že na trhu nedôjde k ich nefunkčnosti, prípade chybám.

dan-riccio-makes-sure-all-of-apples-gadgets-are-engineered-perfectly

Isabel Mahe
Táto pracovníčka zabezpečuje, aby bezdrôtové technológie v iPhone a v iPade pracovali absolútne správne. Je dosť pravdepodobné, že ešte nikto z Vás nepočul o pani Mahe, no bez nej by Váš iPhone či iPad nikdy nefungoval správne.

isabel-mahe-makes-sure-the-wireless-technology-in-the-iphone-and-ipad-work-properly

Steve Dowling
Dowling je zodpovedný za celkový imidž spoločnosti Apple. Je totiž viceprezidentom pre styk s verejnosťou. Pred tým však pracoval v Sillicon Valley ako redaktor CNBC. Je taktiež zodpovedný za to, ako je spoločnosť Apple vnímaná a aby okolo nej bolo vždy rúško tajomstva.

steve-dowling-is-responsible-for-how-most-of-the-world-sees-apple

Eugene Whang
Tento pán je jedným z kľúčových dizajnérov v tíme Jonyho Iva. Pán Whang pracuje po boku Iva na kľúčových produktoch ako je iPhone či iPad. Jeho meno sa taktiež nachádza na desiatkach priemyslených vzoroch spoločnosti.

eugene_hwl_2x

Julian Hönig
Takmer neznáma osoba, ktorá má však v Appli významné postavenie. Je to priemyslený dizajnér najväčšej kapacity. Môže byť zodpovedný za to, ako výrobky Apple vyzerajú, ale jeho vedomosti vraj siahajú aj do iných sfér, nielen elektroniky.

julian-hnig-is-another-high-level-industrial-designer-who-works-directly-with-ive

Barte André
Jeho meno sa nachádza na prevažnej väčšine všetkých priemyslených vzorov, ktoré Apple vlastní. Pracuje vo veľmi úzkom spojení s Jonym Ivom a podobne ako on, má veľmi veľký zmysel pre detail. Je taktiež zodpovedný za to, že sa Applu podarilo vytvoriť čierne a strieborné verzie vnútorných komponentov všetkých zariadení. Je to síce vec, ktorú bežný užívateľ nikdy neuvidí, no Apple dbá aj na takéto detaily.

Richard Howarth
Je to jeden z najznámejších dizajnérov spoločnosti Apple a taktiež veľmi úzko spolupracoval s Ivom na vytvorení skorých návrhov prvého iPhone. Rovnako dbá na to, aby mal svet mladých, dravých návrhárov. Víťazovi RSA Design daroval v auguste/srpnu minulého roku približne 6 548 dolárov.

richard-howarth-was-deeply-involved-in-the-design-process-for-the-first-iphone

Tim Cook

Tak tohto človeka ani netreba predstavovať. Jedná sa o najvplyvnejšieho a najdôležitejšieho pána zo spoločnosti Apple. Stojí v jej čele ako CEO a robí dôležité rozhodnutia o jej budúcich produktoch a krokoch. Taktiež je to celkovo tretí najvplyvnejší človek celého IT sveta.

Tim-Cook-to-be-declined-Double-Salary-Bonus-by-Apple

//

Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.