Zavřít reklamu

genius bar logo Služba Genius Bar je v kamenných obchodoch Apple veľmi obľúbená a veľa ľudí ju často využíva pri riešení svojich problémov. Pomoci sa tu dočká každý, či sa už jedná o pomoc s iCloudom alebo o reklamáciu zariadenia, či výmenu nejakej poškodenej časti. Avšak v súčasnosti sa stáva, že v týchto Genius Baroch dochádza k menším kolíziam pri vybavovaní rôznych zákazníckych požiadaviek. S týmto je však zdá sa už koniec.

Apple totiž na mesiac barec/březen chystá asi najväčšiu zmenu v službách svojich maloobchodných predajní vôbec. Po novom sa zákazníci nebudú musieť predbiehať a hádať pri vybavovaní svojich záležitostí v tomto centre pomoci. Nový softvér totiž umožní aby si pracovníci Genius Baru vyberali svojich klientov podľa závažnosti ich problému. V praxi to znamená, že prídete požiadať o pomoc do Apple Retail Store, zanecháte tu svoj telefonický kontakt a Vaša žiadosť bude zaradená do istého poradovníku. Istotou je, že nebudete musieť čakať na vybavenie svojho problému dlhšie ako niekoľko hodín. Vaša požiadavka bude zaradená do poradovníku, v ktorom budú problémy usporiadané podľa ich urgentnosti. To znamená, že ak by ste chceli poradiť so službou iCloud či s iMessage a niekto iný by potreboval reklamovať či vymeniť poškodený displej bol by Váš prípad riešený ako druhý v poradí.

Služba bude pritom fungovať rovnako jednoducho ako všetko čo sa Apple týka. Prídete do predajne, kde necháte svoj telefonický kontakt a žiadosť o vyriešenie problému. Následne Vám príde prvá SMS, v ktorej bude uvedené, že Vaša žiadosť bola prijatá a posunutá na vybavenie. Neskôr vám príde druhá SMS, v ktorej bude uvedené kedy sa má zákazník dostaviť do Genius Baru a napokon v tretej SMS budete mať už len informácie o tom, ktorý pracovník Apple Retail Store je dostupný pre vyriešenie Vašeho problému. V praxi to bude znamenať výrazné skrátenie čakania na vybavovanie rôznych žiadostí. Ak sa budete nachádzať v poradovníku na nižších priečach urgentnosti môžete ísť kľudne zatiaľ nakupovať a Apple Vás upozorní, že sa blíži čas pre Vaše vybavenie. Apple v poslednej dobe výrazne mení zaužívané postupy a funkcie svojich maloobchodných predajní čo sa v budúcnosti odrazí na väčšej spokojnosti zákazníkov.

you-cant-beat-the-apple-store-for-customer-support

*Zdroj: www.9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.