Zavřít reklamu

Android wearSlibovaný boom wearables v podobě Apple Watch přijde až za několik měsíců, konkurenční systém Android si ale platformu pro inteligentní hodinky už nějakou tu dobu užívá. Hodinky od LG, Motoroly či Samsungu běží na systému Android Wear, ten bylo až do dnešního dne možné spojit jen s Androidem 4.3 a vyšším. Mohammad Abu-Garbeyyeh, který v developerské komunitě vystupuje pod nickem MohammadAG, totiž přišel na to, jak oba rozdílné světy operačních systémů propojit.

Sám Google se v minulosti několikrát vyjádřil, že by si přál rozšířit Android Wear i na iOS, to ale zatím, kvůli limitacím a restrikcím ze strany Applu, nešlo umožnit. MohammadAG ale světu ukázal video, ve kterém je jasně vidět, že se zpráva na iPhonu 6 zobrazí i na hodinkách Moto 360 od Motoroly. Vyšlo najevo, že komunikace probíhá stejně jako v případě hodinek Pebble, ke spárování bylo nutné použít Apple Notification Center Service (ANCS), což je funkce, která je v iPhonu od iOS 7 a která umožňuje posílat notifikace z iPhonu do jiného zařízení. Nakonec jen stačilo nainstalovat malou aplikaci na hodinky.

Ve videu můžete vidět, že funguje jen naprostý základ – notifikace upozorňující na přijatou SMS zprávu. Android Wear je ale platforma postavená na Google Now, službě, která čerpá informace a následně vyhodnotí a uživateli představí data, která by se měla uživateli ve specifický čas hodit. To všechno se zatím zprovoznit nepodařilo, je ale určitě zajímavé vidět, že existuje způsob, jak umožnit alespoň částečnou komunikaci. Osobně by se mi spojení iOS a Android Wear velmi hodilo, jelikož moje LG G Watch momentálně jen leží v šuplíku. Pokud MohammadAG vydá aplikaci na veřejnost, určitě vás budeme informovat o tom, jak spolehlivě toto spojení funguje.

Dnes nejčtenější

.