Zavřít reklamu

minecraft_dock_icon_by_necrothug-d3eaebqLet’s Play dnes patria medzi najpopulárnejšie videá na YouTube a nie je divu, že im server prenechal tak veľký priestor a snaží sa im vyjsť v ústrety. Tešia sa tomu pochopiteľne aj vývojári, ktorí majú vďaka YouTuberom bezplatnú reklamu, avšak nie každému to vyhovuje a Nintendo sa napríklad rozhodlo spustiť program, vrámci ktorého sa podľa mnohých užívateľov samo „sabotovalo“. Ako jediná spoločnosť totiž prišla s tým, že tvorcovia herných videí by nemali nahrávať videá z jej hier, pokiaľ sa nezaregistrujú do Creator programu.

A tu je podmienkou, že videá musia byť jedine z hier pre konzoly Nintendo a dokonca tvrdí, že tvorcovia „zarobia časť zisku z reklamy“. Slovami PewDiePie a ďalších úspešných youtuberov, je pre vás výhodnejšie prestať točiť videá zo Super Maria a Zeldy a sústrediť sa len na PC, Xbox a PlayStation. Teda ide o ďalšie zlé rozhodnutie manažmentu Nintenda, keďže tí najväčší YouTuberi môžu od jeho tvorby kedykoľvek pustiť ruky a spoločnosť tak príde o bezplatnú, ale silnú reklamu.

Každopádne, nechajme Nintendo Nintendom a pozrime sa na to, ako sa darí videám z ostatných hier. Vrámci Top 20-ky si herné videá odkrojili až 96,6% všetkých videní. Dominantné postavenie má Minecraft, ktorý tvorí až 41% najsledovanejších herných videí na YouTube a minulý mesiac mali tieto videá až 2,4 miliardy videní. Na druhom mieste je potom ďalší fenomén dnešnej doby, Grand Theft Auto V, ktoré je bezpochyby jednou z najlepších hier, ktoré vyšli za posledné roky (aj keď, hitom storočia je podľa mňa stále San Andreas). V poradí 15. diel série GTA (ak počítame datadisky, DLC) mal za uplynulý mesiac 790 miliónov videní, čiže trikrát menej, než Minecraft. Postavenie GTA sa oproti predošlej štatistike nijak nezmenilo, ale môžeme očakávať, že po vydaní na PC sa počet videí výrazne zvýši a možno dosiahne úroveň Minecraftu.

YouTube Minecraft
*Zdroj: TechnoBuffalo

Dnes nejčtenější

.