Zavřít reklamu

appleTVJak jsem psal v jednom z našich článků, Apple TV používám zejména kvůli Home Sharingu, tedy kvůli funkci, jenž dokáže přenést knihovnu z iTunes v počítači do Apple TV a tím pádem také do samotného televizoru. Tato funkce mi fungovala zcela bez problémů a jednou za měsíc jsem musel pouze odpojit a znovu připojit počítač v nastavení Apple TV, to když se nepodařilo načíst obsah v rámci Home Sharing. Vše tedy fungovalo bez komplikací a k mé naprosté spokojenosti.

Když jsem vyměnil starší MacBook Pro za nová iMac Retina, samozřejmě jsem počítač autorizoval a začal sdílet do Apple TV knihovnu z iMacu, což také nedělalo žádný problém. Po čase jsem si však uvědomil, že Mac nemá v základním nastavení defaultně zapnutý Firewall a tak jsem jej zapnul. Na MacBooku jsem měl Firewall zapnutý vždy a nic se nedělo, ovšem v případě iMacu, respektive v případě OS X 10.10 nastal problém a Home Sharing do Apple TV fungoval neskutečně pomalu nebo lépe řečeno vůbec.

Ze začátku jsem příliš nechápal v čem může být problém, až mi došlo, že jediné co jsem změnil bylo zapnutí Firewallu. Když jsem jej opět vypnul, začalo domácí sdílení fungovat tak jak má. Problém je v tom, že i když v nastaveních Firewallu vypadá v pořádku, ve skutečnosti to tak být nemusí. Zkusil jsem tedy vypnout a znovu zapnout Firewall a zkontrolovat ve Firewall Options, zda má iTunes povolen průchod přes Firewall. Vypnul jsem použití Firewallu, restartoval počítač a Firewall opět zapnul. Restart proběhl taktéž u Apple TV 3. generace a od té doby opět vše funguje jak má. Někdy tedy stačí skutečně málo k tomu, abyste opravili i zdánlivě neřešitelný problém.

Apple TV recenze

Dnes nejčtenější

.