Zavřít reklamu

iOS 8 HealthMomentálně  je venku pěkná zima, na východě USA napadaly metry sněhu, zdá se, že je léto daleko. Záleží ale, z jakého pohledu! Pokud se chcete na léto alespoň trochu vypracovat, je nejvyšší čas začít. Nikomu se do toho moc nechce, proč ale neskloubit pořádný workout s iOS zařízením? Vývojáři umí zázraky, které jsou k dispozici v App Store – začít tedy můžete vlastně hned! Co k tomu ale budete potřebovat? Zde máte výběr aplikací, které vám poradí, vše ukážou a následně zaznamenají.

The Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout App (zdarma)
Je mi to jasné, nechce se vám do posilovny, zaprvé je to daleko a zadruhé většina z nás vlastně vůbec neví, co přesně se tam má dělat – kolik cviků, cyklů a času. S touto aplikací ale na tohle všechno zapoměňte a zůstaňte doma, jen si najděte místo, kde se můžete trochu pohybovat a kde nic nerozbijete. Johnson & Johnson je prověřená aplikace vytvořená s pomocí expertů a trenérů, kteří už mají něco odcvičeno. Na výběr máte z několika cvičení. Buď zvolíte 7-minutové cvičení, které podle expertů stačí ke splnění každodeního doporučeného pohybu, nebo alespoň k tomu naprostému základu.

Další volbou je Smart Workout, což je sada cvičení, které si nastavíte podle vašich preferencí, o vše ostatní se postará aplikace, která vše vyhodnotí a sestaví vhodné cviky a úkoly. Poté je tu Workout Library, ze které si můžete vybrat co chcete. Na výběr máte z několika úrovní, nehrozí tedy, že si spustíte něco, při čem málem zkolabujete. Jde o zábavný a prověřený způsob, jak kvalitně cvičit. Aplikace je zdarma, bez reklam a mikrotransakcí. Pokud máte iPhone, tak jistě oceníte nedávno přidanou integraci do Apple Health. Tak hurá do toho! Sám aplikaci používám několikrát týdně a nemůžu si jí vynachválit.

johnson a johnson

Runtastic BodyWeight Strength Training Pack (4,99 €)
Apple v iOS 8 představil novinku pro vývojáře – možnost zabalit aplikace do balíčků. Jedním takovým je tento pack od známého hráče ve fitness oblasti Runtastic. Každá aplikace pomůže s něčím jiným – s kliky, dřepy, shyby a sedy-lehy. Vše je ale dělané zábavnou formou, když třeba děláte kliky, musíte si pod sebe položit iPhone či iPad a pokaždé se ho nosem dotknout. Když děláte ostatní cviky, o vše se postará iPhone díky zabudovanému senzoru.

Na začátku si vyberete level a každý den začnete dělat například kliky. To se zdá jako hračka, na začátku jich budetě dělat třeba jen 15, poté se ale každý den dostáváte dál a dál a nakonec jich uděláte třeba 70! Celým úkolem aplikace je to, abyste jich nakonec zvládli 100. Jde o zábavný způsob, který každý den zabere jen několik minut, výsledky se ale dostaví za nedlouho. Samozřejmě si nemusíte kupovat celý pack, stačí si pořídit jednu ze čtyř aplikací, které navíc bývají často zdarma v akci.

runtastic

Workout Trainer (zdarma + mikrotransakce)
Na začátku jsem říkal, že moc lidí neví, co ve fitku vlastně dělat. K tomu je tu aplikace Workout Trainer. Zde si vyberete, co si přejete, jestli chcete shodit kila, procvičit tělo pomocí jógy, zvedat činky či si zaběhat. Aplikace vám poté sama od sebe ukáže přes 1000 cvičení, která jsou koučována profesionály, ti vám krok po kroku pomocí videa a fotek ukážou, co přesně dělat. Navíc vás budou podporovat! Samozřejmě máte i možnost se na ně vykašlat a jednoduše si vybrat cvičení, která jste si oblíbili. Jedná se o dlouhodobě populární aplikaci, která pomohla spoustě lidí.

workout

Endomondo Sports Tracker (zdarma + mikrotransakce)
Nyní se přesunujeme ke klasickému trackeru, který snímá váš pohyb, spálené kalorie, čas, polohu či rychlost. Tyto hodnoty poté zaznamená a vyhodnotí. Na výběr je z nekonečna aktivit – od basketballu po box. Součástí samozřejmě je možnost nastavit si různé úkoly, cíle či soupeřit s ostatními, co používají stejnou aplikaci. Pokud si tedy chcete zaznamenat jakoukoli aktivitu, Endomondo je tu pro vás.

endomondo

Fitocracy (zdarma + mikrotransakce)
Fitocracy na to jde zase úplně jinak, zaměřuje se na sociální aspekt a vsází na to, že vás komunita pomocí různých komentářů či získaných bodů jednoduše popožene dopředu. Je to spíše taková hra, která vás bude motivovat k dalším cvičením a tím pádem i výsledkům. Jinak jde ale o podobný princip jako na začátku zmíněných aplikací – k dispozici jsou videa a fotografie cviků, které sestavili odborníci a trenéři.

workout

Calorie Counter (zdarma)
Ať budete v posilovně doslova žít a budete cvičit několikrát týdně, nic vám nepomůže pokud nebudete zdravě jíst. K tomu je to několik aplikací, které vám po zadání hodnot spočítají, kolik jste za den spálili a spořádali kalorií. Tou nejlepší je ale Calorie Counter. Na výbět je z více než 5 milionů jídel, a tak si jistě najdete i to vaše. Jde o parádní způsob, jak vědět, co si ještě můžete dopřát či nedopřát. Také nesmíte zapomenout na pitný režim!

calorie counter

Sleep Better (zdarma + mikrotransakce)
Takže to už máme vlastně všechno – budete cvičit a zdravě jíst. Co dál? No jasně, musíte kvalitně a dlouho spát! Tedy, nesmíte to nijak přehnat, vsázím ale na to, že v dnešní hektické době spíte spíše méně než více. Proto je tu aplikace Sleep Better od Runtastic, která v noci snímá váš spánek pomocí všech senzorů, následně vám ukáže, jak dlouho jste spali, jak jste se v noci pohybovali a jak kvalitní spánek to vlastně byl. To všechno pak můžete vidět přehledně pomocí grafů a tabulek. Součástí je i možnost nastavit si Smart Alarm, což je funkce, která vás vzbudí, kdy jste ve fázi takzvaného lehkého spánku, vstávat se vám tedy bude o dost lépe. Zdá se to jako zázrak, zkuste to ale a uvidíte!

Sleep better

Knihy od Michaela Matthewse
Na závěr si dovolím doporučit několik knih, které jsou k dostání v  iBooks Store. Autorem je Michael Matthews, odborník, který přesně jako spousta lidí na začátku dělal obrovské chyby, a tak i přesto, že do fitka chodil několikrát týdně, nikdy neudělal velké pokroky. Poté ale změnil svůj životní styl, od té doby se mu změnil život. O této změně napsal spoustu knih, které jednoduše vysvětlují, co byste přesně měli dělat. V knihách píše o cvicích, jídlech, mýtech ohledně fitness ale i o tom, jak byste se mentálně měli na cvičení připravit. S knihami mám osobní zkušenost, přečetl jsem jich několik a obrovsky mi pomohly! Jedinou nevýhodou je to, že jsou psány v angličtině, nejsou tedy pro všechny.

Mathews

Dnes nejčtenější

.