Zavřít reklamu

flash_player_3d_iconAdobe Flash obsahuje další bezpečností díry, které útočníkům umožňují napadnout počítač skrz reklamní systém jakékoli internetové stránky. Není nutné tedy ani navštívit webu útočníka, ale stačí být na jakékoli stránce, která si patřičně nehlídá, jaké inzeráty se na ní zobrazují. Útočník tak může získat plný přístup k vašemu počítači, kde může nainstalovat robota (klienta botnetu), který bude automaticky odesílat z vašeho počítače spam nebo DDoS útoky apod.

Majitele jablečných počítačů Mac však jistě uklidní, že útočníci se soutředí především na osobní počítače s operačním systémem Windows. Ti, kteří používají Safari na svém Macu, tak mohou být ještě klidnější. Prozatím nejvíce ohrožení jsou totiž uživatelé používající internetové prohlížeče Internet Explorer a Firefox. Applovský prohlížeč Safari je ještě bezpečnější v tom, že spouští flash objekty nebo pluginy až po kliknutí myši. Je to především z důvodu šetření energie a rychlosti načítání stránek, ovšem hodí se to i v souvislosti s bezpečností.

Adobe nejprve vydalo verzi pro Windows a Macintosh s označením 16.0.0.287, ta ale řešila jen jednu ze dvou chyb, která napadení počítače umožňovala. Před pár dny ale vydal verzi s označením 16.0.0.296, která by měla vyřešit i druhou kritickou chybu.

Doporučuji tedy zkontrolovat si, jakou verzi Adobe Flash momentálně používáte. To můžete ověřit v Předvolbách systému –> Flash Player (úplně dole). Pokud máte povolenou automatickou aktualizaci Flashe, tak pravděpodobně budete již mít nainstalovanou verzi s označením 16.0.0.296. Pokud ne, pak klikněte na tlačítko Zkontrolovat nyní a mělo by vám být nabídnuto stážení nejnovější opravné verze.

Flash - aktualizace

*Zdroj: Adobe

 

Dnes nejčtenější

.