Zavřít reklamu

Apple WatchJony Ive sa ešte pred uvedením Apple Watch pochválil médiám s tým, že švajčiarski výrobcovia budú z tohto tajomného projektu jednoducho v pr*eli. Či sa jeho slová splnili, to už nechám na vás, každopádne teraz máme možnosť vypočuť si názor jedného z najuznávanejších dizajnérov, Bradleyho Prica, zakladateľa spoločnosti Autodromo, čo si myslí o hodinkách od Apple. Najzaujímavejším výrokom v rozhovore je však jeho tvrdenie, že hodinky Apple Watch vôbec nevyzerajú ako dielo Jonyho Iva! Price totiž na nových hodinkách vidí výrazný nádych dizajnu z plátna Marca Newsona!

Newson navyše tento rok potvrdil, že spolupracuje s Applom na istom tajnom projekte a ako sa zdá, možno práve hodinky Apple Watch boli tým tajným projektom. Vplyv Newsona na dizajn hodiniek sme mohli vidieť už pri remienkoch, čoho sa chytili zahraničné médiá, ktoré si všimli veľkú podobnosť remienkov k Apple Watch a remienkov, ktoré Newson navrhol v minulosti pre iné spoločnosti. Price však vraví, že prakticky celé hodinky sa nesú v duchu Newsonovej tvorby, čo ale neznamená, že sa mu nepáčia: „Apple Watch sú nádherné. Ako dizajnér spotrebnej elektroniky a hodiniek som z nich bol nadšený a moje nadšenie rástlo tým viac, čím dlhšie som sa na ne pozeral. Ale je zreteľné, že ich dizajnoval Marc, než Jony Ive. Je preto vtipné, keď Apple oznámil, že s nimi Newson pracoval na hodinkách. Ale mám pocit, akoby Apple povedal s nechuťou, že s ním spolupracoval niekto mimo spoločnosti. Mal povedať, že ich navrhol Marc, je to viditeľné.“

Ale Price nevylúčil ani možnosť, že Marc Newson jednoducho ovplyvnil Jonyho Iva. Dodal, že Newsonove hodinky Ikepod mali veľký vplyv na dizajnérov hodiniek a sám Price bol ovplyvnený ich dizajnom pri svojej tvorbe. Jedna vec je však na Apple Watch špecifická a to gumený remienok, ktorý je veľmi blízky Newsonovej tvorbe.

Apple Watch
*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.