Zavřít reklamu

civilization-beyond-earthHráči na OS X sa nakoniec dočkali a mesiac po tom, ako 2K Games vydali Civilization: Beyond Earth na Windows, distribútor Aspyr vydal aj verziu pre Mac. Najnovší diel Civilizácie sa presúva zo Zeme do vesmíru a tentoraz máte tú česť otvoriť novú kapitolu ľudstva tým, že začnete kolonizovať ďalšie planéty. To sa môže zdať ako pomerne ľahká úloha, no v skutočnosti je to pomerne veľká výzva – musíte sa vysporiadať s tým, čo nová planéta ponúka. Či už to súvisí s povrchom planéty alebo s mimozemskými tvormi, ktoré na nej žijú a môžu vašim galaktickým dobyvateľom sťažovať misiu.

Našťastie, okrem presunu z minulosti do budúcnosti si Civilization zachovala tradičné prvky a opäť sa tu stretneme s možnosťou vyvíjania nových technológií, budovaním armád a divov sveta. Možnosť výberu národa bola teraz nahradená možnosťou výberu sponzora, ktorý vám váš vesmírny let zasponzoruje a vy v jeho mene prispôsobite ďalšiu planétu pre osídlenie ľudskou rasou. Mimochodom, keď som už spomenul to lietanie po vesmíre, Beyond Earth prináša možnosť vypúšťať pokročilé satelity na obežnú dráhu planéty, ktoré vám poskytnú strategicky dôležité možnosti obrany, útoku a podpory. Potešením pre hráčov môže byť rozhodne to, že Civilization nemá žiadne bariéry a tak môžete hrať multiplayer aj s hráčmi na Windows PC. To isté platí aj o synchronizácii uložených pozícií, ktoré sú kompatibilné naprieč platformami. Nakoniec, pozrime sa na hardvérové požiadavky:

  • OS X: 10.9.5 Mavericks, 10.10 Yosemite
  • Procesor: Intel Core i3 (2.2 GHz)
  • RAM: 4 GB
  • Grafická karta: ATI Radeon 4850, nVidia GeForce 640M, Intel HD 4000
  • Voľné miesto: 8 GB

Civilization: Beyond Earth je behom najbližších 2 dní dostupné s 30% zľavou na Steame. Cena teda predstavuje 34,99€, za ktorú získate hru pre Mac, Windows a Linux. Pre užívateľov Windows je tiež k dispozícii demo verzia hry. Hru si môžete zakúpiť priamo tu.

Dnes nejčtenější

.