Zavřít reklamu

399930-new-bing-logoApple v roce 2010 obnovil smlouvu se společností Google, která poskytuje vyhledávač a mapové podklady pro iOS zařízení. Zatím co map se Applu již podařilo zbavit a to i za cenu technických problémů, ve vyhledávání stále kraluje na iOS nejnavštěvovanější webová stránka na planetě, kterou je pochopitelně google.com. Smlouva Applu s Googlem by měla skončit v příštím roce a tak je jasné, že se již dnes snaží Yahoo! i Microsoft a jeho Bing zaujmout natolik, aby si je Apple zvolil pro budoucnost vyhledávání v iOS zařízeních.

Yahoo! i Microsoft Bing v současné době v iOS zařízeních již jsou, ovšem musíte si je ručně nastavit přímo ve svém zařízení, pokud to neuděláte, je defaultně zvolený Google. Obě společnosti se nyní snaží získat od Applu lukrativní smlouvu, která by jim zaručila, že nahradí Google jako výchozí vyhledavač v iOS. Vedení obou společností se již údajně sešlo s Eddy Cuem, který působí na pozici Apple Senior Viceprezidenta pro internetové služby a software a je to právě on, kdo rozhodne o budoucnosti vyhledávání na iOS.

Bohužel pro soupeře Googlu však Bing trápí problém s rozšířením a zkvalitněním vyhledávání ve všech regionech a sláva Yahoo! již přetrvává v podstatě také jen v Americe. Google oproti tomu vnímají jako světovou jedničku kdekoli na světě a ČR je se svým seznamem, který je stále ještě používanější než Google naprostý unikát. Navíc jak se zdá, tak vztahy Yahoo! a Applu nejsou zrovna ideální, což se projevilo v iOS 8, kde tradiční informace o počasí přestalo poskytovat Yahoo!, ale nahradil jej přímo The Weather Channel.

yahoo-microsoftb

*Zdroj: theinformation.com

Dnes nejčtenější

.