Zavřít reklamu

ios7-mapsSpolečnost Apple na své oficiální webové stránce zveřejnila novou nabídku zaměstnaní, která se tentokrát týká kontroverzní aplikace Maps. Zatím, co jedni Apple Maps milují a jsou rádi, že Apple spustil vlastní mapovou službu, která je dostupná na iOS a OS X, druzí kritizují neustávající problémy s pokrytím a kvalitou mapových podkladů.

Nyní Apple hledá zaměstnance na pozici Maps Web Developer a hledá zkušeného člověka, který je schopný vytvářet krásné a uživatelsky přívětivé grafické rozhraní se znalostí JavaScriptu, HTML a CSS. Vývojář bude spolupracovat s týmy společnosti Apple na webové implementaci mapových technologií. Konkrétně by měl člověk na této pozici napomoci tomu, aby mapy bezproblémově pracovaly na webu a měl by budovat uživatelské rozhraní map.

Apple poprvé představil webové rozhraní Apple Maps jako součást funkce Find My iPhone na iCloud.com v červenci letošního roku, ovšem když se na iCloud podíváte dnes, uvidíte mapy, které jsou založeny na Google Maps. Přechod na vlastní mapy na webu bude posledním kouskem skládačky, kterou potřebuje Apple zaplnit k tomu, aby se mohl zcela odtrhnout od Google Maps a mohl je přestat využívat. Apple Maps na webu mohou Applu pomoci nejen pro zlepšení zážitku stávajících uživatelů služby, ale pro rozšíření služby i mimo ty, kteří používají produkty s iOS nebo OS X.

apple-maps

*Zdroj: 9to5ma.com

Dnes nejčtenější

.