Zavřít reklamu

steve-wozniakSpoluzakladatel Applu Steve Wozniak sice již téměř tři desítky let nepůsobí ve vedení Applu, ovšem stále je na výplatní listině společnosti jako technologický poradce a jeho názory jsou respektovány po celém světě. V nedávném rozhovoru pro CNN Steve Wozniak uvedl, že Apple měl představit iPhone s větším displejem před třemi lety. „Apple by měl mnohem větší podíl na trhu se smartphony, pokud by přišel s iPhonem s větším displejem během posledních tří let,“ uvedl Wozniak pro CNN Money a dodal: „Mohl by ještě lépe soupeřit se společností Samsung“.

Nejnovější čísla z IDC ukazují, že Samsung je největším prodejcem smartphonů na světě s podílem 24% všech prodaných telefonů za třetí čtvrtletí letošního roku, zatímco Apple je na druhém místě s 12% podílem. Steve Wozniak prohlásil ještě jednu skutečně zajímavou myšlenku: „Technologie jsou jako píseň. Můžete získat všechny informace od někoho jiného, ale dokud ji neuslyšíte sami, nejste si jisti, zda se vám líbí“. Wozniak tak reagoval na fakt, že sám testuje zařízení od všech možných společností a není zaměřen pouze na apple.

Steve také uvedl, že on vymyslel smartwatch, když jednoho dne připevnil iPod nano na zápěstí, to však samozřejmě uvedl s úpsměvem na rtech. „Pořád jsme říkal, že bych chtěl mít smartphone na zápěstí, takže jsem si koupil několik smartwatches, když se objevily na trhu. Zbavil jsme se jich tak rychle, jak rychle jsme je koupil. Na Smartwatch mám skutečně negativní názor, mají příliš malý displej a špatně se používají.“ Apple Watch podle Wozniaka nejsou o moc víc než klasický fitness tracker, ale na druhou stranu „Jsou výraznější než všechny ostatní a kdo ví, můžou se celkem dobře prodávat, existuje spousta zápěstí tam venků“.

David Lee Roth and Steve Wozniak

Dnes nejčtenější

.