Zavřít reklamu

iOS 8 logo
Automatický jas displeje je jedna z těch smartphone funkcí, která přišla bez přílišného věhlasu a byla přijata celkem tiše. Někteří uživatelé jí ani nezaregistrovala a používají jí bez sebemenšího postřehnutí, jiné naopak irituje. Jedná se však o velice užitečnou funkci, která přizpůsobí čitelnost vašeho displeje svému okolí a někdy i vaším očím. Zejména pak šetří baterii, jelikož displej a jeho podsvícení je jedna z hlavních přičín rychlého vybíjení baterie.

Na iPhonu a iPadu funguje automatický jas lehce odlišněji, než na ostatních zařízeních, což některým lidem vyhovuje a jiným zase naopak. Někteří lidé také dávají přednost mít obrazovku co nejjasnější a někteří zase co možná nejméně podsvícenou. Někdy je také potřeba přepínat mezi těmito dvěma stavy tak rychle, jak je to jen možné. Samozřejmě jezdec pro korigování jasu v Ovládacím centru funguje spolehlivě, ale je tu alternativa, jak jas změnit během necelé vteřiny – alternativa, kterou by někteří mohli považovat za užitečnou. Jak Snazy Labs nedavno odhalil, v iOS 8 se nachází možnost nastavit, aby se jas ze standartního na minimální mohl změnit pomocí trojitého stisku tlačítka Home. Pojďme si tedy ukázat, jak na to.

Přejděte do Nastavení –> Obecné –> Zpřístupnění –> Zvětšení a zde ho povolte.Objeví se vám okno, která zvětšuje své pozadí. Nyní 3x rychle klepněte třemi prsty na obrazovku. Pokud to uděláte správně, měla by se zobrazit nabídka. Vyberte možnost Zvětšení na celou obrazovku. Oddalte zvětšení pomocí posuvníku na minimum. Ze stejného menu zvolte možnost Vybrat filtr a zde položku Málo světla. Tím se výrazně sníží jas obrazovky. Jděte o krok zpět opět do Zpřístupnění, sjeďte až dolu a klikněte na Zkratka zpřístupnění a nyní zakšrtněte volbu Zvětšení.

A je to. Od této chvíle, když 3x rychly za sebou stisknete tlačítko Home, tak se sníží jas obrazovky, opětovným trojitým stisknutím se zase zvýší. Pokud vás nebaví číst celý postup, který jsem pracně sepsal, tak se můžete kouknout na video, které je uvedeno níže, kde je celý postup vyobrazen a můžete také vidět, jak funkce ve finále funguje.

Dnes nejčtenější

.