Zavřít reklamu

office-2013-logoTento týždeň sa to hemží správami o Office for Mac a zatiaľ čo včera Microsoft potešil užívateľov tým, že ponúkol neobmedzené úložisko pre užívateľov Office 365 a zároveň mu unikli na internet prvé screenshoty Outlook 2016 pre Mac. cnBeta však teraz odhalila ďalšie informácie o pripravovanej sade Office pre OS X, ktorú získajú všetci predplatitelia sady Office 365 zadarmo v momente, kedy bude uvoľnená. Microsoft podľa nových informácií už nestíha uviesť sadu tento rok, ale mohlo by sa mu to podariť ešte v prvom polroku 2015, vďaka čomu by mohla byť predstavená na každoročnej konferencii Build. Na nej by sme sa mali mimo iného dozvedieť nové detaily o pripravovanom systéme Windows 10.

cnBeta odhalila, že Microsoft sa v novej verzii Office for Mac sústredí na viaceré dôležité súčasti a okrem nových funkcií prinesie plnohodnotnú podporu pre Retina displeje. Z celkového hľadiska sa nová sada zameria na 4 hlavné vlastnosti a to na modernizáciu prostredia, čo sa podarí docieliť novým flat designom pre OS X Yosemite, úplne novou Outlook aplikáciou vhodnou pre podnikateľské účely, prepojenie a synchronizáciu s OneDrive a tiež sem patrí aj nová aplikácia OneNote pre Mac, ktorú už stihol Microsoft vydať tento rok. Aj keď je zrejmé, že budúca verzia ponúkne spomínaný redesign pre OS X Yosemite.

Office for Mac history

Budúca verzia OneNote prinesie možnosť zdieľať poznámky s ostatnými a možnosť kolaborácie pri písaní poznámok, kde budú mať zároveň užívatelia prehľad o tom, kto spravil akú zmenu. Excel pre zmenu ponúkne panel s rýchlym prístupom k určitým nástrojom, vďaka čomu bude možné rýchlo vykonať určité operácie v tabuľkovom procesore. Tento panel bude zároveň dostupný aj v ostatných aplikáciách Office 2015 pre Mac. Výhodou je tiež kompatibilita s funkciami Office 2013 pre Windows, vďaka čomu tu bude oveľa vyššia kompatibilita so zošitmi, ktoré boli vytvorené na Windowse. PowerPoint pre zmenu prinesie vylepšený režim prezentéra, ktorý umožní prezentérovi sústrediť sa na publikum a nie na snímky v prezentácii. Novinkou tiež budú komentáre s odpoveďami, kde môže prezentér jednoducho a rýchlo odpovedať na otázky. Nakoniec Word, ten prinesie nové zlepšené funkcie zamerané na čítanie, zdieľanie a úpravu dokumentov. Novinkou je tiež možnosť zhrnúť a odhaliť celé odseky a zoznamy, podobne ako to umožňuje už teraz Office 2013. Nakoniec ponúkne možnosť odpovedať na komentáre.

Office for Mac 2015
*Zdroj: cnBeta.com

Dnes nejčtenější

.