Zavřít reklamu

Nilox F-60 EVO appAko sme už spomínali v hlavnej recenzii, outdoorová kamera Nilox F-60 EVO je doprevádzaná oficiálnou aplikáciou pre iPhone. Aplikáciu nájdete v obchode App Store veľmi ľahko; stačí, keď do vyhľadávania zadáte názov kamery a do pár sekúnd už na obrazovke bude žiariť aplikácia Nilox pre iOS. Stále však berte na vedomie, že je aplikácia navrhnutá len pre iPhone a zatiaľ nie je známe, či Nilox pracuje aj na plnohodnotnej verzii pre iPad. Aplikácia je pochopiteľne bezplatná a kompatibilná so všetkými modelmi iPhone s iOS 5.0 alebo novším.

Čo vlastne táto aplikácia umožňuje? Vo svojej podstate funguje ako diaľkové ovládanie pre kameru, ktoré je možné používať v prípade, že má človek nastavenú kameru na určitom mieste a už ju len chce ovládať na diaľku. Aplikácia to umožňuje a vzhľadom k tomu, že Nilox F-60 EVO má vstavanú Wi-Fi anténu s dosahom do 100 metrov na otvorenom priestranstve,  nie je v tom problém. Osobne ma však prekvapilo, že je WiFi zaheslovaná a heslo nájdete len v  plnej verziii manuálu, ktorá je dostupná na oficiálnom webe Nilox. Po zadaní tohto hesla sa budete môcť pripojiť ku kamere cez aplikáciu, ktorú ste si stiahli z App Store.

Ku kamere sa môžete pripojiť s pomocou tlačidla, ktoré sa objaví hneď po úvodnom spustení aplikácie. Ako som ale zistil, nie vždy sa to podarí na prvý pokus, ale to môže byť spôsobené aj systémom iOS 8, lebo na iPade, ktorý má iOS 7.1.2, som takéto problémy nemal. Po pripojení sa potom užívateľ dostáva na základnú obrazovku, kde je už pripravené diaľkové ovládanie pozostávajúce zo všetkých dôležitých tlačidiel. Okrem toho, že tu môže užívateľ okamžite spustiť nahrávanie alebo fotenie fotiek, môže si tu tiež priblížiť a oddialiť obraz alebo dokonca vie upraviť nastavenia týkajúce sa zorného poľa a iných vecí. Taktiež je tu prítomné tlačidlo pre zobrazenie obrazu kamery v plnom rozlíšení, no ako som zistil potom, pri nahrávaní nie je možné sledovať záznam na obrazovke iPhonu. Pri fotkách to však nie je problém a fotky tu budete vidieť bezproblémovo.

Nilox F-60 evo app
Nilox F-60 evo app

Ako som naznačil vyššie, v aplikácii sa nachádza tlačidlo pre nastavenie kamery. Tu si môže človek nastaviť ďalšie potrebné veci ako je rozlíšenie videa alebo fotografií, nastavenie zorného poľa kamery alebo aj počet fotiek v jednej sérii snímkov. V prípade videí má človek na výber rozlíšenie Full HD pri 30 fps, zatiaľ čo pri fotografiách má na výber z 8, 12 a 16 megapixelov. Pokiaľ ide o sériu fotiek, na výber je z 3, 6 a 10 fotografií. V sekcii Nastavenia sa nakoniec nachádzajú aj také nastavenia, ktoré súvisia s TV formátom, jazykom alebo hlasitosťou zvukov upozornení. Čo nemusí potešiť každého je, že v jazykoch aplikácie chýba čeština aj slovenčina – aj keď kamery Nilox F-60 EVO ponúkajú českú a slovenskú lokalizáciu.

Ďalšie dôležité tlačidlo v aplikácii je Playback, u ktorého si myslím že ho mohol Nilox pomenovať trochu všeobecnejšie. Po kliknutí na toto tlačidlo sa totiž zobrazí celá galéria obsahu, ktorý sa nachádza buď na iPhone alebo na microSD karte vo vnútri kamery. Aplikácia totiž umožňuje kopírovať obsah z pamäťovej karty na iPhone a pritom dá človeku na výber, či si chce stiahnuť len komprimovanú verziu fotiek/videí alebo dá prednosť plnej verzii s tým, že si bude musieť počkať na to až tieto dáta budú preposlané do iPhone.

Výhodou je tiež to, že v sekcii Playback môže užívateľ organizovať súbory na pamäťovej karte a tak môže kedykoľvek nielen skopírovať dáta z karty na iPhone, ale môže kedykoľvek zmazať súbory priamo z pamäťovej karty. Toto sa ukáže byť výhodou práve v tom momente, kedy už máte kameru na mieste, skontrolujete záznam a zistíte, že je zlý. No a ako som práve spomenul – sekcia “Playback” tiež umožní pozerať videozáznamy a fotky na iPhone. V nastaveniach sekcie Playback potom môže užívateľ nájsť prakticky to, čo sa dalo istým spôsobom čakať – možnosť prepojenia aplikácie (a kamery) so službami ako Dropbox, Facebook a Twitter, vďaka ktorým je možné všetky veci zdieľať so známymi. Tu je však možné, že to do istej miery naozaj využijete, pretože predsa len, nebudete nahrávať akčné zábery preto, aby ste si ich nechali pre seba.

Nilox F-60 evo app
Nilox F-60 evo app

Dnes nejčtenější

.