Zavřít reklamu

iOS 8.1Ačkoli iOS 8.1 sebou přinesl mnoho oprav a vylepšení oprotí své předchozí verzi, někomu mohla aktualizace spíše uškodit. Jde jen o hrstku uživatelů, avšak je možné, že se tento problém týká také někoho z vás. Jedná se o to, že s příchodem iOS 8.1 se začala na některých zařízeních rapidně vybíjet baterie. Není tu však řeč o tom, že by vaše zařízení vydrželo jen o pár minut méně, než tomu bylo dříve, ale jde spíše, že se baterie vybije opravdu během krátké doby. Naštěstí existuje řešení, které by mělo celý problém vyřešit.

Jsou známy případy, kde se problém vyskytnul na iPhonu 6 Plus. Telefon se začal přehřívat a procenta baterie obývala v podstatě přímo před očima uživatele. Pokud se vám telefon přehřívá, běží nějaký náročný proces na pozadí. Tento problém nastane většinou ihned po aktualizaci zařízení a to i v případě, že nejsou zatím spuštěny žádné aplikace. Pokud tedy máte stejný problém, je dobré provést tzv. vynucený restart zařízení. Stačí společně podržet Power tlačítko a Home tlačítko a držet je až do té doby, dokud se na displeji iPhonu neobjeví logo Applu. Po restartu by se mělo zařízení okamžite zchladit.

force-restart-iphone

Rychlé vybíjení baterie můžou způsobovat polohové služby. Zejména pak u Připomínek, kde se vyskutuje chyba a polohové služby jsou využívány v podstatě neustále. Jděte tedy do Nastavení –> Soukromí –> Polohové služby a u položky Připomínky zkontrolujte, zda je šipka fialová. Pokud ano, jděte do aplikace Připomínky a koukněte se na staré připomínky, které využivaly polohu a pokud je zaplá, vypněte ji.

Některé z iOS aktualizací mají ve zvyku zapnout v nastavení něco, co bylo v minulosti vypnuté. Opět je to ojedinělé, ale raději zkontrolujte aplikace aktualizované na pozadí v Nastavení –> Obecné a vypněte ty, u kterých nechcete, aby se jejich obsah aktualizoval na pozadí, když aplikaci momentálně nevyužíváte. Tento postup by měl pomoci i v případě, že se vám zdá, že váš iPhone či iPad neběži tak svižně jako dříve. Výše uvedená řešení by měla pomoci, aby váš iPhone vydržel na baterii jako standartní zařízení.

Dnes nejčtenější

.