Zavřít reklamu

overview_design_spotlight_iconNavzdory tomu, že se Apple rozhodl šifrovat data v telefonech, což se nelíbilo FBI, a tudíž se snaží chránit uživatelská data a soukromí svých zákazníků, tak v novém systému OS X Yosemite to vypadá, že si Apple se soukromím uživatelů velkou starost nedělá. Jedná se tu totiž o to, že pokaždé, když zadáte cokoliv ve Spotlight, tak se odesílá vaše poloha a to, co jste zadali firmě Apple. A nejen to, podle vývojáře Landona Fullera se data odesílají i vývojářům aplikací třetích stran jako je například Microsoft. Fuller tak vytvořil webové stránky s názvem Fix Mac OS X, kde uvádí, jak zamezit tomu, aby Spotlight odesílal data společnostem Apple a Microsoft.

Nejprve ze všeho jděte do Předvolby systému –> Spotlight a odškrtněte Návrhy Spotlight a dole Hledání v Bingu. Můžete také zakázat polohové služby pro Spotlight. Pokud tak chcete učinit, vraťte se tedy zpět do Předvoleb systému a klikněte na položku Zabezpečení a soukromí. Zde povolte změny tím, že dole odemknete zámek a zadáte své heslo. Poté klikněte u položky Systémové služby na Podrobnosti…Zobrazí se nabídka, kde odškrtněte Návrhy Spotlightu.

Snímek obrazovky 2014-10-22 v 0.41.03

Nyní zapněte aplikaci Safari. Zde nahoře rozkliknete nabídku Safari –> Předvolby…Přesuňte se na položku Hledat a odškrtněte Zahrnout návrhy Spotlightu. Tímto byste měli docílit toho, že váš Mac nebude odesílat vaši polohu a zadaná data do Spotlight firmě Apple a Microsoft.

Snímek obrazovky 2014-10-22 v 0.25.02

Dnes nejčtenější

.