Zavřít reklamu

iOS 8 logo
S iOS 8 přišla možnost přidat si widgety do notifikačního centra. Tyto widgety dokážou zobrazit velmi užitečné informace, jako například počasí, nejnovější zprávy, podrobnosti o vašem zařízení, zkratky pro různé volby nebo údaje o vaších denních aktivitách. Apple tedy nabídl celkem elegantní řešení jak do iOS integrovat widgety bez toho, aby zásadně změnil iOS a známou filozofii ovládání. Některé widgety jsou užitečnější než jiné, pojďme se podívat na těch 10 (zatím) nejlepších.

1) DataMan Next
Už nemusíte otevírat otravné aplikace od operátorů k tomu, abyste zjistili, jestli máte dostatek dat pro zhlédnutí YouTube videa. DataMan Next widget šikovně počítá vaší spotřebu a ukáže vám, kolik dat ve vašem zakoupeném tarifu zbývá (v MB i v %). Navíc to vše provede jednoduše, rychle a v hezkém designu.

dataman-ios-8-widget

2) Quick-Tap
Konečně parádní možností pro všelijaké zkratky je aplikace Quick-Tap, která vám neuvěřitelně usnadí každodenní aktivity. Jen stáhněte notifikační roletu a klikněte na vámi zvolené možnosti. Chcete někomu zavolat, poslat zprávu, přehrát skladbu, ukázat cestu domů, poslat vaší polohu, nahrát stránku nebo pořídit fotografii přes Instagram? Není problém, možností je spousta a ke všemu stačí jen jedno kliknutí. Jedinou nevýhodou je, že ne všechny aplikace tyto volby podporují, což se však časem zlepší. Quick-Tap je zdarma, pro více funkcí si ale budete muset připlatit.

quick-tap

3) Evernote
Evernote každý zná, jde o aplikaci určenou pro pořizování a ukládání všelijakých poznámek, stránek či fotek. Pokud jste tuto populární aplikaci ještě neobjevili, tak neváhejte a stahujte. Součástí aplikace je i několik šikovných voleb zobrazených v notifikačním centru, které vám ušetří trochu času při konání různých úkolů.

evernote

4) Routie
Routie je fitness aplikace určená pro běžce a pro mapování veškerých pohybových aktivit. Používá GPS a snímá vaše běhy, procházky, projížďky na kole a další. To vše v krásném designu a intuitivním prostředí po vzoru iOS 8.

routie

5) Forecast+
Podle této aplikace byste měli zapomenout na nudné nativní zobrazení informací ohledně počasí v notifikačním centru. Forecast+ přichází s widgetem, který toho zobrazí opravdu hodně: momentální teplotu, polohu, vlhkost, předpoveď na dalších 5 dní či maximální a minimální teplotu.

forcast-plus

6) Vidgets
O této aplikaci jsme vás již informovali. Vidgets vám umožní přidat si do notifikačního centra například hodiny pro jiná města, odpočítávání času, % baterie nebo spotřebovaných dat, kompas či předpoveď počasí. Navíc vám dovolí si widgety lehce upravit k obrazu svému.

vidgets

7) Raincast
Raincast efetivně předpoví, jaká je možnost, že bude v následujících dnech bude pršet, což se může dost hodit. Bohužel je tato služba dostupná pouze v USA, ostatní země by měly být podporovány v dalších updatech.

raincast

8) Argus
Tato aplikace je v něčem podobná Routie, dokáže toho ale o dost víc. Jde o jednu z nejlepších health a fitness aplikací. Argus samozřejmě permanentně snímá váš pohyb a ukáže ušlé kroky nebo ujeté kilometry, ale také zaznamená třeba množství vypité vody nebo kafe (po přidání informací). Dále s ní můžete monitorovat váš spánek, vidět celkovou dobu vašich aktivit, zadat si různé cíle… možností je obrovská spousta. Bonusem je integrace v Apple Health aplikaci.

argus
9) Wunderlist
Wunderlist je zase podobný Evernote. Pomáhá s editací a pořizováním poznámek, seznamů, projektů nebo nápadů. Tato aplikace byla zvolena jako “Mac App of the Year – 2013” a je zdarma, pro další funkce si ale budete muset připlatit docela velkou částku. Jde platit měsíčně, nebo ročně.

wunderlist

10) Weather Underground
Znovu jde o aplikaci pro předpoveď počasí, Weather Underground na to jde ale trochu jinak. Samozřejmě poskytne satelitní mapy, předpovědi a widgety. Speciální je v tom, že sbírá informace přímo od uživatelů, a tak je schopna dát dohromady tu co nejpřesnější předpoveď.

weather-underground

Dnes nejčtenější

.