Zavřít reklamu

iMac with Retina 5K DisplayApple se nejprve pochlubil tím, že zatím co celkově prodej počítačů klesl o jedno procento, prodej Maců celosvětově naopak stoupl o 18 procent. Je jednoduché zdůvodnit, proč se tak děje říká Apple, zákazníci zkrátka milují Macy, neuvěřitelně kvalitní Retina displeje a výkon, který je v počítačích MacBook.

Právě proto Apple představil iMac Retina, který přináší kvalitu Retina Displeje do stolního počítače Mac. Je to displej, který ještě nikdy nebyl na počítači, displej, který ukazuje veškeré detaily na rozlišení 5120×2880 pixelů na 27″, což znamená, že se na displeji nachází 14,7 milionů pixelů a je to Retina 5K display. Je to 7x více displejů, než kolik obsahuje vaše FULL HD televize a o 67% více pixelů, než kolik je na vaší 4K televizi.

Přesto je displej tenký jen 5mm a spotřebuje o 30% méně energie než doposud. Apple dal do displeje také řadu vrstev, díky kterým je displej jasnější a kvalitnější. Fotografie ještě nikdy nevypadali na počítači tak jako nyní. iMac with Retina display je ideální pro editaci 4K videa. Nový iMac with retina display je prozatím dostupný jen ve 27″ verzi. Základní model nabízí procesor Intel Core i5 quad-core s frekvencí 3,5GHz a podporou Turbo Boost až do 3,9Ghz, 8GB RAM s frekvencí 1600Mhz a konfigurací 2x4GB RAM s tím, že celkově jsou v počítači k dispozici 4 sloty pro RAM moduly, 1TB Fusion disk a grafickou kartu AMD Radeon R9 M290X se 2GB videopaměti. Cena základního modelu je dle Apple.cz 69 990Kč a objednávat jej můžetej iž dnes s tím, že dostupný bude do 3-5 dnů.

Počítač je však možné samozřejmě také konfigurovat a to na procesor Intel Core i7 quad-core s 4.0GHz a podporou pro Turbo Boost až do 4.9GHZ, 32GB DDR3 RAM s 1600Mhz frekvencí, 1TB Flash Disk a grafickou kartu AMD Radeon R9 M295X 4GB GDDR5. Taková sestava vás však na Apple.cz bude stát rovných 119 390Kč a samozřejmě si na ni musíte nějaký ten pátek počkat.

iMac with Retina 5K Display

Dnes nejčtenější

.