Zavřít reklamu

iphone3gs-ikona
V dubnu 2013 bylo oznámeno, že Apple souhlasil s vypořádáním v hodnotě 53 miliónů dolarů v tehdejší kauze, která spočívala v tom, že uživatelům iPhone a iPod touch byla nesprávně zamítnuta záruční oprava kvůli tomu, že indikátory poškození tekutinou byly poznamenané a poškozené.

Toto vyrovnání, které pokrývá všechny iPhony, kterým byla zamítnuta záruční oprava před 31. prosincem 2009, a iPod touch zařízení, které prokázaly poškození před 30. červnem 2010, vzniklo právě kvůli tomu, že poškozené indikátory vlhkosti byly pro Apple dostatečným důkazem pro to, aby byla zamítnuta záruka. Toto vyrovnání ale platilo pouze pro poškozené telefony iPhone 3Gs a starší modely, stejně jako pro třetí generaci iPode touch a jeho předchozí verze.

Výrobce těchto indikátorů, 3M, ale přiznal, že poznamenání indikátorů často mohlo být zapříčeněno vlhkostí a ne nutně přímým kontaktem s tekutinou, a tak někteří uživatelé žalovali Apple pro nesprávné zamítnutí záruční opravy. Apple později zavedl další prohlídky, které měly prozkoumat co doopravdy poznamenalo indikátory, a tím se vyhnul jakýmkoli dalším nepříjemnostem. Nicméně problémy nastaly, když se ozvali uživatelé, kteří již za opravu zaplatili a požadovali své peníze zpátky.

Jak je znázorněno na hlavní stránce tohoto vyrovnání, administrátoři konečně začali minulý týden rozesílat šeky určené pro finanční vyrovnání zákazníkům, kteří spadali do skupiny těch, kterým byla zamítnuta záruka.

Několik majitelů iPhone obdrželo šek v hodnotě 251.55 $, což je v přepočtu 5477 kč, někteří ale obdrželi šeky v hodnotě až do 300 $ (6540 kč). Majitelé iPodů touch pochopitelně získali zpět menší částky. Všichni uživatelé mají čas do 21. ledna, do tohoto data si šeky musí buď proměnit za hotové peníze, nebo je vložit na účet.

vyrovnání

//

Dnes nejčtenější

.