Zavřít reklamu

steve-jobsApple bol počas vedenia Steva Jobsa veľmi prísnou spoločnosťou a keď ste sa raz stali manažérom, potom sa dalo čakať, že vo vás Apple vzbudí workoholizmus. Na to, akú veľkú zodpovednosť museli mať manažéri v spoločnosti Apple, si veľmi dobre pamätajú hlavne tí bývalí, ktorí sa teraz o svoje zážitky podelili. Don Melton, otec Safari a Nitin Ganatra, bývalý vedúci vývoja iOS aplikácií, v novom rozhovore pre Debug odhalili, že Steve počítal s tým, že keď dostanete e-mail o 2:45 ráno, do pár minút naň zareagujete.

Manažment spoločnosti Apple tak pracoval prakticky 24/7 a manažéri museli byť v strehu, či im práve neposiela e-mail Steve Jobs alebo niektorý kolega. Alebo Scott Forstall, ktorý dostal e-mail pre Vás od Steva Jobsa. Presne takúto disciplínu vybudoval v Apple Steve Jobs a manažéri sa museli naučiť takto fungovať každý deň. Situácia s e-mailami uprostred noci bola na týždennom poriadku a ani víkendy neboli zrovna pokojné. Každú nedeľu sa totiž manažéri museli pripravovať na schôdzu, ktorá sa koná každý pondelok. V praxi teda manažér strávil nedeľu sedením pri počítači a s telefónom na stole. Táto kultúra potom podľa slov bývalých manažérov pretrváva dodnes a aj pod vedením Tima Cooka zažívajú manažéri podobné peklo.

Svoje o tom svedčí aj fakt, že je Tim Cook workoholik, ako to sám potvrdil vo viacerých rozhovoroch. Je teda pravda, že vstáva už o tretej ráno, aby odpísal na e-maily a krátko na to odchádza do svojej kancelárie v Cupertine. O Cookovi sa tiež špekuluje, že každú noc spí len 3 alebo 4 hodiny, podobne ako Steve Jobs: „Nikdy ste nevedeli, kedy vám ten chlap pošle e-mail. Ešte aj počas dovolenky bolo dobré kontrolovať schránku aspoň 4-krát denne a rozhodne ste si nespravili dobré meno, keď ste na e-mail odpísali po 3 hodinách.“ Kľúčom k získaniu času pre seba bolo vytušiť, čo má ktorý manažér rád. Scott Forstall totiž rád pozeral Sopranovcov a tak ste mali istotu, že počas nasledujúcej hodiny od Scotta nedostanete žiadny e-mail. Naša redakcia sa navyše celkom inšpirovala touto morálkou a aj u nás sa niekedy stane, že vás zobudí e-mail o tom, že ste spravili chybu v článku.

*Zdroj: iMore; 9to5mac

Dnes nejčtenější

.