Zavřít reklamu

Apple WatchAko budú komunikovať Apple Watch s iPhone? Presne to je otázka, ktorú si položili mnohí naši čitatelia a aj naša redakcia, keďže Apple neoznámil prakticky žiadne užitočné informácie. Odpoveď preto dostávame od renomovaných zahraničných bloggerov a ako prvý sa v tomto prípade hlási Ariel Adams z portálu A Blog To Watch. Ten práve zverejnil obsiahle hands-on dojmy z Apple Watch a my sa vďaka nemu dozvedáme, že hodinky budeme synchronizovať podobne ako sme pred pár rokmi synchronizovali obsah z PC na iPhone.

Na domovskej obrazovke iPhone teda nájdeme aplikáciu Apple Watch, ktorá nám umožní meniť nastavenia hodiniek a sťahovať aplikácie z App Store. Sťahovanie pomocou iPhone je celkom logické, vzhľadom k malým rozmerom displeja na hodinkách Apple Watch. Samotného manažéra si budú musieť užívatelia stiahnuť z iTunes App Store, presne tak ako to dnes musia robiť užívatelia hodiniek s Android Wear alebo Samsung Gear. Toto predstavuje výhodu hlavne pre ľudí, ktorí si nechcú kúpiť hodinky a nechcú, aby aplikácia zbytočne zaberala priestor na ich telefónoch.

Omnoho zaujímavejšie však znie spôsob, akým bude iPhone šetriť batériu hodiniek. Adams tvrdí, že Apple vyriešil problémy s krátkou výdržou batérie tak, že niektoré aplikácie sa budú skrátka streamovať na hodinky pomocou bezdrôtového pripojenia, podobne ako to je dnes u funkcie AirPlay. Možno práve toto vysvetľuje prítomnosť WiFi antény v hodinkách. Streamovanie by vyzeralo tak, že aplikácia bude jednoducho spustená na pozadí iPhone a bude na ňom spustená tak dlho, až ju užívateľ nevypne na svojich hodinkách. Streamovanie aplikácií je prospešné pre výdrž batérie hlavne kvôli tomu, že streamovanie obrazu nie je tak hardvérovo náročné ako keby mala byť aplikácia spustená priamo na hodinkách.

Apple Watch*Zdroj: ABlogToWatch.com

Dnes nejčtenější

.