Zavřít reklamu

iPhone 6Zřejmě nejvtipněji okomentoval celou kauzu okolo ohnutých iPhonů 6 Petr Mára, který na svém facebooku uvedl, že mu vše připadá stejné, jako když potřebujeme na mikrovlnce návod, že v ní nemáme sušit kočku. Petr má samozřejmě pravdu a zatím co připravujeme recenzi na nový iPhone 6 a iPhone 6 Plus, můžeme zodpovědně uvést, že telefon lze ohnout, ovšem stejně jako jakýkoli jiný kus hliníku s výztuhou, který je tenký 7mm a má úhlopříčku 5,5″. Zákony fyziky fungují i tentokrát a pokud zkrátka zatížíte cokoli, co je 7mm tenké váhou 100kg, pak se to až na výjimky jako je titan zkrátka ohne.

Problém je v tom, že k ohnutí dochází u iPhone 6 Plus stejně, jako u jakéhokoli jiného telefonu na této planetě. Ovšem pokud si koupíte Nokii a ohne se vám v kapse, pak z toho zřejmě nedokážete udělat mediální drama, které plní nejen titulky bulvárů, ale i těch nejserióznějších novin světa, jako je Wall Street Journal nebo New York Times. Ovšem Apple je natolik medializovaný, že i když jak sama společnost uvedla, přišlo si na problém stěžovat 9 lidí z více než 10 milionů, dokázali tito lidé udělat mediální drama. I kdyby 9 lidí z 10 000 000 v krabičce telefon vůbec nenašli, jedná se o přípustnou statistickou chybu, kterou by Apple kompenzoval a vše by bylo v pořádku.

Problém však je v tom, že se Applu v posledních letech dařilo až příliš a svoji pozici si mnohdy poměrně arogantním způsobem užíval. Vedení společnosti několikrát uvedlo poměrně kontroverzní výroky, udělalo si legraci z ostatních a chovalo se zkrátka tak, jak nemají lidé rádi. Pokud se vám nedaří, jste všem lhostejní, ovšem jakmile se zadaří a o tom, že se Applu zadařilo není potřeba příliš spekulovat, jste trnem v oku všem, kteří nedokáží překousnout váš úspěch.

Stačí pak poměrně málo a okamžitě je jakákoli vaše chyba medializována a tak když se objevila první fotografie ohnutého iPhone 6 Plus a je nutné podotknout, že nikdo nikdy nezjistí, zda se tento telefon ohl skutečně při nošení v kapse nebo ve svěráku, okamžitě to vyvolalo reakci milionů lidí na internetu. Bez toho aniž by tito lidé iPhone 6 a iPhone 6 Plus vůbec drželi v ruce, okamžitě jej odsoudili jen proto, protože se někde na světě objevila fotografie ohnutého telefonu. Takže ano, iPhone 6 a iPhone 6 Plus je možné ohnout, stejně tak jako je možné zničit raketoplán za 3 miliard dolarů a stejně tak, jako je možné křupnout safírové sklíčko u Pattek Philippe za 400 000€ nebo rozkopnout přední kapotu Bugatti Veyron za milion Euro. Ovšem v žádném případě jej není možné ohnout, pokud jej budete používat jako člověk, jako člověk s rozumem, tedy běžným způsobem a uvědomíte si, že tlak 100Kg na věc o tloušťce 7mm není zrovna ideální způsob, jak s takovou věcí zacházet.

A kdyby se vám iPhone 6 přece jen ohnul, pak si stačí objednat příslušenství!

iPhone 6 blendgate funny

Dnes nejčtenější

.