Zavřít reklamu

iPhone 6 BlendPokud jste ani po našem článku o tom, jak to ve skutečnosti je s ohýbáním iPhone 6 nebyli přesvědčeni o pravdivosti tohoto tvrzení, pak na následující video již zřejmě argument nenajdete. Server consumer Reports, což je v USA něco jako u nás Dtest, vzal několik telefonů a zjišťoval, jakým způsobem jsou tyto telefony ohebné a při jakém zatížení dojde k jejich ohnutí nebo prasknutí. Výsledek je poměrně zajímavý, nejhůře totiž dopadlo HTC One M8, které se deformuje při 31Kg zátěže a při 40Kg se již telefon rozpadá. A proč je to zajímavé? Protože o HTC One M8 jsme si nikde neměli možnost přečíst, jak se telefon lidem ohýbá v kapse a přitom je na tom výrazně hůř než iPhone 6 Plus, u kterého jedno video vyvolalo doslova mediální masakr.

Consumer Reports udělal takzvaný tříbodový test ohybu, kdy na telefon působí tlakem prostřední bod a snaží se tak telefon ohnout. Tváří v tvář stanulo HTC One M8, Samsung Galaxy Note 3, LG G3, iPhone 5 a samozřejmě iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Celý test probíhal tak, že na telefon nejprve působila síla 10 liber, tedy 4Kg a to po dobu 30 vteřin a poté se síla vždy o 10 liber zvyšovala. V momentě, kdy se telefon začal deformovat, došlo k zápisu síly při deformaci a v době kdy se telefon rozpadl, došlo k dalšímu zápisu síly.

Výsledky ukázaly, že iPhone 6 Plus ve skutečnosti vydrží větší zatížení než iPhone 6! iPhone 6 plus se začal deformovat při 40Kg zátěže a při 49Kg poté telefon praskl, ale i tak stále fungoval. iPhone 6, na jehož ohýbání si zákazníci alespoň na internetu a v médiích nestěžovali, se přitom začal deformovat při síle 31Kg a k prasknutí došlo při síle 45Kg. Ještě hůře však dopadlo HTC One M8, které se začalo deformovat taktéž při zátěži 31Kg, ale k jeho rozpadu došlo již při zátěži 40Kg, ale ruku na srdce, slyšeli jste někdy v médiích typu Wall Street Journal nebo The New York Times o tom, že e ohýbá HTC?

LG G3 se začalo deformovat až v momentě, kdy se telefon také rozpadl, jeho výsledek deformace a prasknutí je tedy stejný a telefon snese zatížení 58Kg. iPhone 5 se začal při zatížení 58Kg deformovat, ale rozpadl se až při síle 68Kg. Galaxy Note 3 se při síle 68Kg začal deformovat a zároveň křupl. Ve výsledku by podle Consumer Reports měl každý z testovaných telefonů včetně HTC One M8 vydržet každodenní používání bez toho, aniž by hrozilo jeho ohnutí nebo křupnutí.

Dnes nejčtenější

.