Zavřít reklamu

iOS App Store iconiOS 8 priniesol haldu noviniek a niektoré z nich sa dotkli aj obchodu App Store. Po novom sa už v obchode nachádzajú klávesnice, aplikácie s rozšíreniami a widgety do centra upozornení. Lenže tým zmeny nekončia a nachádza sa tu ešte jedna novinka a to App Bundles, čiže balíčky aplikácií, s pomocou ktorých si nielen skompletizujete celú hernú sériu, ale dokonca na nej môžete ušetriť. Gameloft a Rovio sú jednými z prvých, ktorý sa tejto iniciatívy chopili a už teraz ponúkajú prvé balíčky hier. Poďme sa teda pozrieť na to, ako fungujú a aké výhody tieto balíčky prinášajú.

Ako príklad som v tomto prípade použil Modern Combat 5: Blackout. Jedná sa o dlho očakávané pokračovanie obľúbenej FPS pre iPhone a iPad, ktorá bola prvýkrát oznámená už minulý rok. Bežná predajná cena hry je 5,99€, lenže ak používate iOS 8, v detailoch aplikácie môžete nájsť zoznam všetkých balíčkov, v ktorých je aplikácia obsiahnutá. V tomto prípade to sú balíčky Modern Combat Pack za 8,99€ a Action Pack za 6,99€.

Ak by ste nemali z týchto balíčkov ani jednu aplikáciu, potom za tieto balíčky zaplatíte plnú sumu. Lenže keď už ste si kúpili nejaké aplikácie z týchto balíčkov, potom si môžete zakúpiť balíček za zníženú cenu presne tak, ako je to pri Complete my Album. Až na to, že tentoraz to je iniciatíva Complete My Bundle. Pretože z oboch balíčkov už vlastním nejakú hru, Gameloft mi ponúkne Modern Combat Pack za zníženú cenu 3,50€ a zdôrazňuje, že keby som si aplikácie kúpil osobitne, zaplatil by som za ne takmer 18€. V druhom prípade mám možnosť kúpiť si balíček za 1€ a získam tak dvojicu hier. Nižšie v detailoch balíčka potom človek nájde recenzie, screenshoty z jednotlivých aplikácií/hier a nakoniec aj veľkosť. Tá však nemusí byť spočítaná správne a môže sa stať, že balíček má veľkosť -,856,526,625 bytov.

iOS 8 App Bundle

Dnes nejčtenější

.