Zavřít reklamu

ios7-messages-iconiOS 8 priniesol novinku v podobe interaktívnych notifikácií, čo je funkcia, ktorú mnoho ľudí pokladá za veľmi užitočnú, no samotná aplikácia Správy vďaka nej tak nejak stráca relevanciu na domovskej obrazovke. Samozrejme, neznamená to, že aplikácia, ktorá bola na domovskej obrazovke iPhone vyše sedem rokov, by mala natrvalo zmiznúť, avšak teraz ju už bude užívateľ otvárať menej, keďže odteraz môže reagovať na jednotlivé správy priamo zo zamknutej obrazovky, domovskej obrazovky alebo napríklad z otvorenej aplikácie, v ktorej máte rozpracovaný dokument, napríklad z Office Mobile.

Postup je v tomto prípade veľmi jednoduchý. Ak vám príde SMS alebo iMessage na zamknutú obrazovku, potom stačí posunúť prstom sprava doľava. Takýmto spôsobom sa pri správe objaví modré tlačidlo pre odpísanie na správu, ktoré vám umožní na ňu odpovedať priamo zo zamknutej obrazovky bez toho, aby ste museli odomknúť iPhone pomocou Touch ID alebo 4-miestneho hesla.

V prípade, že odpisujete na správu z domovskej obrazovky či z otvorenej aplikácie, potom je postup veľmi podobný tomu, ktorý ste mohli poznať v iOS 7. Stačí, keď potiahnete notifikáciu presne tak, ako keby ste chceli zobraziť celé notifikačné centrum, no namiesto neho sa teraz na iPhone vysunie klávesnica a textové pole. Samozrejme tu je prítomné aj tlačidlo pre hlasovú správu, ktoré môžete využiť v prípade, že posielate iMessage niekomu, kto už používa iOS 8.

Dnes nejčtenější

.